Mot syds 4 hjerter kom spar ut til esset og spar tilbake til vests konge. Vest skiftet til ruter til esset. Da to store hjerter fra syd avslørte at vest hadde startet med 10-9 fjerde i trumf var det ikke så enkelt. Hvordan ville du spilt? Hvis det spilles to store kløver går det galt om det sitter slik:

Vest stjeler andre kløverhonnør og spiller trumf. Da blir det for lite stikk, og syds kløver kan ikke godspilles. En løsning er hjerter til kongen og direkte kløverfinesse (seile knekten).

Det går bra som det sitter her, men ville gått galt om vest hadde vunnet med kløver dame og spilt ruter som syd må trumfe med sin siste trumf mens vest har igjen hjerter 10. Løsningen er å spille kløver ess og kløver, ikke røre kongen! Hvis noen vinner med damen og spiller ruter trumfes hos syd, så stående kløver som reservetrumf. Vest må få trumfe når han vil, men da trumfes over med kongen og trumf til damen tar ut vests siste hjerter, resten står.

Hva om øst ikke stikker kløver knekt? Da er spillefører på feil hånd, og han mister kontrollen! Derfor bør det spilles kløver ess og avblokkere knekten fra nord. Så kløver 10 fra syd. Hvis vest trumfer andre kløver har syd kongen i behold. Vest spiller ruter, syd trumfer, trumfer en kløver med kongen og tar ut vests siste trumf med damen – kløveren står! Vakkert?

Her kan du lese mer om bridge.