Levanger-styret har vedtatt at klubben skal gjøre endringer i den sportslige modellen.

Med nyopprettet stilling som sportslig leder, kan Andreas Holmberg få en ny rolle i klubben.

På spørsmål om suksesstreneren kan gå over i en mer overordnet klubbstilling, svarer daglig leder Hroar Stjernen slik:

–Det er et scenarie. Det kan være at det er det neste naturlige steget for ham. Den løsningen er diskutert før vi nå skal endre den sportslige modellen i klubben. Det viktigste for oss er å få inn en sportslig leder som kan ha et helhetlig perspektiv. Det handler om å ta nye steg for å profesjonalisere klubben fra ungdomsavdelingen og opp til seniorlaget, sier Stjernen til Adresseavisen etter 4-1-seieren mot Sogndal i går ettermiddag.

Utelukker ikke endringer

Kalasseieren over de suverene serievinnerne var en sensasjonell avslutning på fantastisk avslutning for Levanger – som berget plassen med fire seire på rad da det hjalp som aller mest.

– Det viser hva som bor i dette laget, både fysisk og ikke minst mentalt. Jeg tenker det er mange som regnet bort oss en periode, men vi ble bare bedre og bedre utover sesongen. Vi hadde en treårsplan da jeg kom hit som gikk ut på at vi skulle først rykke opp, for så å etablere oss i 1.divisjon. Nå har vi klart det og så blir det et mål om å ta nye steg neste år, sier Holmberg til Adresseavisen.

Han er derimot ordknapp når det gjelder sin mulige nye rolle neste år.

–Det er ingenting å si om dette akkurat nå. Det kan bli endringer, vi skal bli enda bedre neste år. Akkurat nå er jeg bare helt utladet og må nok bruke kvelden på å innse hva vi har oppnådd. Nå er det bare å nyte at vi har klart målet om å etablere oss i 1.divisjon. Det er en stor bragd å holde seg, sier Holmberg, som har kontrakt ut 2017 og fortsetter i klubben uansett rolle.

«Jojo-sesong»

Levangers første sesong på nivå to kan oppsummeres med den tynnslitte, men treffende klisjéen «berg- og dalbanesesong». 0-5 mot Åsane i seriepremieren og to poeng etter fire serierunder ga vann på mølla til eksperten som tippet laget nord og ned. Seieren over nettopp Sogndal i femte serierunde ble betegnende for sesongen da Levanger bet godt fra seg mot mange av topplagene, med 4-1-seieren over Brann som et høydepunkt. Gode resultater gjorde at nordtrønderne var tørrskodd på riktig side av nedrykkstreken i august, før ett poeng på seks kamper gjorde at Levanger hadde begge beina plantet godt nede i nedrykksgjørma da fire kamper gjensto. Men så snudde det nok en gang da Bryne, Sandnes Ulf og Follo ble slått i tur og orden . Dermed var Levanger på riktig side av nedrykksstreken foran årets siste 90 minutter på Moan.

Kontringsbonanza

Da flere av de andre resultatene ikke gikk Levangers vei, måtte vertene slå Sogndal. Bendik Bye sørget tidlig for 1-0 på en kontring, før angrepskollegaene Vegard Båtnes Braaten og Benjamin Stokke gjorde at det sto 3-0 til pause etter en omgang der Levanger hadde lite ball, men var ekstremt giftige på kontringer.

Kvarteret etter pause satte toppscorer Byes sitt 14.seriemål til 4-0. Da turte selv sportssjefen å tro på ny 1.divisjonskontrakt.

– Vi rakk ikke å sette oss før Follo ledet over Jerv, da visste jeg at vi måtte vinne. Jeg jublet ikke før det var 4-0, da følte jeg meg endelig trygg. Til slutt var det nesten en utenforkroppen-opplevelse, oppsummerer Stjernen.

Levanger havnet til slutt på niendeplass på en svært jevn tabell. Det betyr at de ikke bare berget plassen, men plasseringen gjør at klubben er sikret et sekssifret beløp i ekstra premiepenger som følge av tv-avtalen.