Det er 22-åringens poengsnitt på børsen som gjør at svensken sikrer seg tittelen. For Peterson er én av fire spillere som har blitt kåret til banens mest dominante spiller hele fem ganger denne sesongen.

Han er i selskap med lagkamerat og kantspiller Daniel Stensland, Nardos midtbanespiller Magnus Aasarød og Byåsens venstreback Christoffer Aasbak. Selv om lagkamerat Stensland har høyest snitt (6,0), har han spilt mindre enn 20 kamper denne sesongen. Dermed kan han ikke bli regnet med i kåringene av «Årets Ivers» og «Årets lag» i 2. divisjon.

Nesten seks i børs-snitt

Men det kan Andreas Peterson. I sin andre sesong på Innherred har han et børssnitt på 5,88 på de 25 kampene han har spilt.

- Det føles veldig bra. Det er alltid kult å få en individuell pris, selv om nesten hvem som helst på laget kunne blitt årets spiller, sier Peterson.

Og Levanger dominerer «Årets lag». For etter 0-3-tapet for Nardo 13. juli, etter halvspilt serie, vant Levanger 13 kamper på rad. De vant overbevisende mot opprykksrivalene Raufoss (3-1) og Byåsen (4-1), og viste imponerende styrke da thrillersesongen gikk inn i en avgjørende fase. Og Peterson fortsatte slik han fremsto hele sesongen.

- Jeg har tatt steg siden jeg kom til klubben, og har fremfor alt hevet minstenivået mitt. Det er egentlig det samme som gjelder for laget, der vi har klart å få poeng selv på dårlige dager. Styrken til laget er at vi nekter å tape og vi har vært veldig gode på hjemmebane. Det har gjort at det bikket vår vei, sier Peterson, som har kontrakt med Levanger ut neste sesong.

Får «endelig» en sjanse

En sesong der Peterson får en etterlengtet sjanse til å prøve seg på et høyt nivå. Han kommer fra Stenungsund, drøyt fem mil nord for Göteborg, og har en fortid i ungdomsavdelingen til toppklubben IFK. Uten at det ble noen kamper for A-laget, gikk han til Ljungskile. Men det ble bare sporadiske sjanser i Superettan, tilsvarende norsk 1. divisjon.

- Jeg ser veldig fram til neste sesong hvor vi får se hvordan laget klarer seg mot tøffere motstand. Vi har et godt lag, og med noen forsterkninger som sikkert kommer, kan det bli spennende, sier han og utelukker ikke at han blir værende i Levanger også etter neste år.

Dette er «Årets lag»

Fire av fem trønderlag i 2. divisjon er representert på «Årets lag».

Kåringen er basert på karakterene som er gitt til spillere på trønderske 2. divisjonslag gjennom «Dagens Ivers» i Adresseavisen.

Ikke overraskende for mange som har fulgt denne sesongen, er det opprykkslaget Levanger som dominerer på «Årets lag». Andreas Peterson har med 5,88 det høyeste snittet av dem som kvalifiserte seg til kåringen gjennom å ha spilt minst 20 av 26 kamper. Han utgjør én av fem Levanger-spillere på Adresseavisens lag, satt opp i en klassisk og traust 4-4-2-formasjon.

Levanger-dominans

Med seg har han blant annet lagkameratene og Levanger-toppscorere, Simen Raaen Sandmæl (tolv mål) og Ivar Sollie Rønning (elleve mål), som vanligvis holder til litt mer sentralt enn posisjonen Adresseavisen har gitt ham. Det samme gjelder Nardos midtstopper Mathias Lia Carlsen, som er flyttet ut på backen for å få plass i det som utgjør de elleve beste fra trønderlagene, basert på «Dagens Ivers»-børsene etter hver serierunde.

Oppløftende debutsesong

Videre er det verdt å merke seg at Byåsen, som til slutt endte på 2.plass kun ett poeng bak seriemester Levanger, har med tre spillere. De tre tidligere Rosenborg-juniorene Kim Riksvold, Christoffer Aasbak og Daniel Kvande har alle stått frem i det som har vært en meget oppløftende debutsesong for trener Finn Magnus Johannesen. Nardo har to spillere, mens Rødde har én.

Fire av fem lag har med minst én representant på laget. Den eneste som mangler, er Rosenborg 2, som rykket ned etter en forferdelig sesong. Laget brukte 42 spillere, men kun Kristian Rømo Skille rundet 20 kamper. Da kan Ole Selnæs, som isolert sett hadde det høyeste snittet (6,67) på Adressa-børsen og tre «Dagens Ivers» av tre mulige, kun regnes som en liten kuriositet for spesielt interesserte.