I Reno, USA spilles nå hovedturneringen, Vanderbilt, en brutal turneringsform, utslagskamper fra første stund – vinn eller forsvinn! Fra Norge deltar Helness-Helgemo (Zimmermann/Monaco), Brogeland-Lindqvist (Schwartz) og Simonsen-E.Berg som spiller med irske Hanlon og den kanadiske sponsoren Amoils.

Dette spillet (skrives idet første kamp i Vanderbilt pågår) er hentet fra en sideturnering. Bulgarske Stamatov (syd) var i 7 spar, en glimrende storeslem. Ruter 10 kom ut til liten, liten og kongen. På spar ess fulgte vest med knekten.

For oss som ser alle kortene er det lett å se at bulgareren kunne spilt inn bordet og tatt sparfinesse. Men vest kunne godt ha hatt kn-10 eller kn-10-x, så å fortsette med spar konge er naturlig. Da ble østs sparbeholdning oppdaget, og for å vinne må et trump-coup til. Stamatov spilte kløver E-K og stjal en kløver.

Så ruter til esset, østs dame falt. Syds trumflengde måtte reduseres for å få til sluttspillet, så ruter 5 ble stjålet, øst kastet hjerter. Da fulgte to runder hjerter, og heldigvis fulgte øst på begge. Dette var igjen:

Nå kunne Stamatov ta for ruter knekt. Hvis øst trumfer trumfes over, så ut med trumfen, og hjerter dame står. Øst kastet kløver, men da kastet syd sin siste hjerter.

Til slutt fanget han østs 10-7 foran syds D-8 med to kort igjen ved å spille hjerter fra nord.

Her kan du lese mer om bridge