Siden N/S brukte svak grand utenfor sonen ble det syd som skulle spille standardkontrakten 3 grand. Vest spilte ut ruter 2 (invittutspill). Hva gjør du i første stikk? Og hva fortsetter du med idet du kommer inn? Her bør det spilles ruter ess i første stikk, ingen lasjering. Øst har helt sikkert en ruterhonnør (eller to), for med KDkn ville utspilleren ha spilt ut kongen.

Så om ruter sitter 5-2 bør esset tas med en gang, da blokkeres fargen for Ø/V. Det ser naturlig ut å presse ut spar ess. Da er det fort ni stikk om ruteren som forventet sitter 5-2 med en honnør hos øst, men også om ruter sitter 4-3, samme hvem som har spar ess. Men da syd startet med spar gikk det galt:

Poenget er at kløverfargen ikke satt rundt, og da ble det kun åtte stikk med tre i spar. Det syd bør gjøre først er å teste kløveren med esset og en kløver til damen. Hvis den fargen hadde vært fordelt 3-2 kunne han presset ut spar ess og hatt ni sikre stikk.

Siden kløver kun gir tre stikk må han ha to i hjerter i tillegg til de tre i spar. Derfor bør hjerter dame spilles først. Øst må helst ha enten hjerter konge eller spar ess, og da blir riktig rekkefølge å ta finessen først. Den ryker, men to hjerterstikk er godspilt, og ruteren er blokkert. Idet syd kommer inn igjen presset spar ess ut, og kontrakten vinnes.

Her kan du lese mer om bridge.