For Norge spilte Harald Eide (Hamar), Tor Eivind Grude (Trondheim, opprinnelig fra Sømna), Marcus Scheie (Strømmen) og Joakim Sæther (Kvål). I semifinalen var det jevnt, men mot slutten tok det sterke polske laget kommandoen og vant ganske klart. De vant også finalen mot Nederland. I dette spillet tyder mye på at Sæther-Scheie hadde en misforståelse i meldingene. Vest og nord passet, og syd åpnet med 1 kløver som kunne være på så lite som to kløver.

Sæther sa 1 spar, vest passet, og Scheie sa 2 kløver- såkalt cue raise – eller på godt norsk en god løft til 2 spar. Det betyr normalt minst ca 10 poeng og støtte. Øst doblet, og det var syds tur. Hva ville du meldt nå? Jeg har sansen for polakkens 4 spar-melding ved det andre bordet, selv om det er litt hardt. Det er etter såkalt taperberegning en sekstapers hånd, og det skal holde til spillbar utgang mot en invitthånd. Sæther sa 2 spar.

Han mente åpenbart at det viste ekstra (han kunne passet). Mange bruker det imidlertid motsatt i slike situasjoner, tilbake til trumfen når et cue-raise dobles er svakeste melding. Og Scheie passet på 2 spar. Slik så hele spillet ut:

Det var en enkel utgang, elleve stikk, og 11 IMP til Polen. Dette er vel en meldesituasjon som du kanskje bør avtale med makker?

Her kan du lese mer om bridge.