Helt siden Karoline Næss Årvik startet med ishockey har hun spilt sammen med guttene. Hun føler seg helt normal og beskriver ikke seg selv som en typisk «guttejente».

- Jeg er ikke helt det, nei. Jeg tror i alle fall ikke at jeg er det. Guttene her er veldig flink å ta vare på meg og inkludere meg. forteller Årvik.

For knappe to uker siden, ble hun tatt ut til a-landslaget for kvinner på samling i Skien. Der møtte Norges beste hockeyjenter Frankrike.

- Samlingen gikk ikke helt som jeg håpet på, men vi vant alle tre kampene mot Frankrike og det er det som teller, fortsetter hun.

Nå har han målpoeng i ti strake kamper

I en ishockeykamp spilles det tre perioder med tjue minutter effektiv spilletid. Under landslagssamlingen delte de opp kampene i to, for å fordele spilletiden lettere. Det vil si at de gjorde bytter midtveis i den andre perioden, altså etter 30 spilte minutter.

- Vi spilte tre kamper og jeg fikk spille to halve kamper. Det ble rundt 60 minutter med istid for meg mot Frankrike, forklarer hun videre.

Bedre nivå

19-åringen spiller med guttene for å få bedre utnytte av treningene og kampene. Hun mener det er høyere nivå i gutteserien enn jenteserien.

- Jeg føler jeg utvikler meg mer når jeg spiller med guttene. I norsk damehockey er det noen som satser og noen som spiller bare fordi det er en hobby, sier Årvik.

Tidligere eliteseriespiller i ishockey funnet død

Hun er selv vant med å spille på et guttelag. Lagkameratene hennes har tatt godt vare på henne og har ingen negative holdninger til at hun er ei jente.

- Jeg har vært på dette laget hele tiden, så jeg er en del av dem og de er vant til meg. Jeg har hørt at andre guttelag har poengtert at jeg er ei jente, sier hun og siterer de andre guttene: Herregud, de har ei jente i mål.

Mål om utlandet

Som mange idrettsutøvere, ønsker hun å dra utenlands for å bli en bedre utøver. Målet er å etablere seg på a-landslaget.

- De startet NHL for kvinner i fjor og det er den største ligaen. Collegehockey kommer meget tett opp mot det nivået, sier hun videre.

Nå skal denne hockeyspilleren klamre seg fast

Årvik har vært i kontakt med speidere i Canada og håper å komme inn på et college eller universitet der med et godt hockeylag.

- Jeg tør å påstå at collegehockey i Canada har et bedre nivå enn eliteserien i Norge. Målet er å komme inn der. De bryr seg nesten ikke om karakterer. Er man god å spille hockey, kan man komme inn på et bra college, forteller 19-åringen.

Inspirasjon

Oppturen fortsetter for Andreas Martinsen i NHL

Norge fikk nylig en ny mannlig NHL-spiller da Andreas Martinsen debuterte for Colorado Avalanche. Det motiverer unge hockeyspillere i Norge og kan være med på å øke hockeyinteressen i Norge.

- Det blir alltid blest om det hver gang man får en norsk spiller i NHL. Det er ekstra morsomt at han er fra Trøndelag og jeg håper at interessen for hockey øker betraktelig, fortsetter målvakten og legge til videre: Det er ingen unnskyldning at man er fra et lite sted. Martinsen klarte det. Målvakten på New York Rangers, Henrik Lundqvist, kommer jo fra Åre, bare rett over grensen her.

Noen av motstanderne fnyser av at Rosenborg har ei jente som keeper. Foto: Adrian A. Aagesen