Med seks strake tap etter ferien, har Rødde plassert seg godt ned i nedrykkssumpen, men 1-0-seieren over Florø gjør at Håvard Johannessens menn er fortsatt med i kampen om å holde seg.

Erik Sleipnes Sivertsen, som ble Dagens Ivers i 0-1-tapet mot Byåsen sist, ble nok en gang kåret til banens beste. I det som kan vise seg å bli helt avgjørende poeng ved sesongslutt.

Fire lag kjemper om én plass

Seks runder før slutt er Rødde fortsatt under streken, men a poeng med Aalesund 2 på plassen over. Aalesunds rekrutter stilte styrket med spillere fra eliteserietroppen da Nardo ble beseiret med 1–0 på mandag. Dermed leder de kampen mellom i første omgang fire klubber, som kjemper om den ene plassen over streken. Aalesund 2, Rødde, Molde 2 og Træff har alle en liten luke opp til gruppen foran. Dermed kan det se ut som kvartetten må kjempe for å unngå å bli blant de tre lagene som rykker ned.

Trygt plassert

Byåsen og Strindheim ser ut til å ha et lite pusterom til den aller verste nedrykksstriden. Strindheim tapte riktig nok 2–3 mot HamKam i helgen, etter å ha kommet tilbake fra 0-2, bare for å se at trønderen Osei Oviasu ga HamKam 3–2 langt inn i overtiden. Byåsen lå under 0–1 mot Stjørdals-Blink, men snudde til 4–1 på hjemmebane. For Blinks del skal det en liten kollaps til for å rote seg ned i nedrykkskampen, og det er kun fire poeng opp til andreplass selv om nordtrønderne ligger midt på tabellen med sin 7. plass.

Her er en amputert samling av ukens Ivers-karakterer, dessverre utgår HamKam-Strindheim på grunn av forfall.

Les mer: Byåsen tok sjumilssteg mot overlevelse (krever innlogging)

Gule kort: Stefan Aase, Florø

Rødde: Etter streks strake tap trengte Rødde alt de kunne få og avdelingens til nå dårligste hjemmelag tok frem en seier som var viktigere enn vakker. Man måtte grave dypt for å finne sjanser i forrige kamp i 1-0-tapet på Byåsen, men lørdag var i det minste tendenser hele veien selv om fire kvalifiserte målsjanser heller ikke er all verden. Skaper mest på dødball da kantene er for lite truende og utfordrer lite før pause. Kim André Brandtzæg har basisferdighetene som skal til for å bli en profil i 2. divisjon, men den Oslo-baserte venstrekanten sliter med det relasjonelle som følge at han trener mer med seg selv og Asker enn på Heimdal. Får mer plass etter scoringen og offensivt er det mye smarte bevegelser, men ballene kommer for sent og linjedommerne setter personlig rekord i offsidemarkeringer. Både på godt og vondt bruker laget god tid med ball og har mer trekk i laget enn før pause og en mot en tør man å utfordre mer. Defensivt glipper det mye og rett før pause tar Erik Sivertsen frem en dobbeltredning i matchvinnerklasse. Keeperen sprer trygghet og tar med seg sin andre Dagens Ivers på rad. Foran seg har han en juniorpreget forsvarsrekke som trenger ro og selvtillit, men som imponerer etter forholdene og garantert spilte på seg nettopp dette. Laget slipper unna det verste trykket etter pause, da det blir mye Hawaii begge veier, men ror i land tre svært viktige poeng.

NB: Rødde holder nullen for første gang siden 25. serierunde i fjor, da laget vant 2–0 borte mot Brumunddal. Laget manglet også Ole-Johan Skrede (kne) og Thomas Valø (i London for studier).

Niklas Lyngvær Iversen – 7

Ole Martin Devle – 5 (Ståle Stegavik fra 73. min)

Odin Jørgensen – 5

Kim Andre Brandtzæg – 4 (Mike Arnesen Almaas fra 86. min)

Hlynur Atli Magnusson

Erlend Hove (Kristoffer Book fra 69. min)

Lukasz Zdzislaw Nadolski (Kaddu Aton fra 59. min)

153 tilskuere

Mål: 0–1 Sondre Stokke (12), 1–1 Kim Ove Riksvold (55), 2–1 Asgeir Snekvik (62), 3–1 Arne Gunnes (70), 4–1 Selvmål (Vegard Fiske) (90)

Dommer: Kristian Aune, Melhus Fotball – 4

Gule kort: Jonas Følstad, Stjørdals-Blink

Byåsen: Går rett i strupen på Blink, men med unntak av de fem første minuttene ser førsteomgangen ut som forrige hjemmekamp, der Byåsen slet med å skape målsjanser. Får midtbanen tatt ut, og den sittende midtbanen får lite hjelp med få offensive pasningsmuligheter. Løpene kommer ikke, kantene kommer til sin rett og det ser ut som alle har hver sin idé om hvordan ting skal gjøres. Glipper en markering på 0-1, der ingen følger Sondre Stokke og blir straffet. Får medvind etter pause og de får strukket Blink-laget i stykker. Løpene kommer og ikke minst kommer flere løp samtidig, truer flere rom og da er Byåsen bestandig farlige. Eirik Valla Dønnem gjør mye grovarbeid og er servitør da Riksvold stikker bak backen sin og utligner. Laget får dessuten mer plass av et mindre aggressivt og slitent Blink-lag. Dermed kan Asgeir Snekvik og Arne Gunnes avgjøre kampen med to fantastiske scoringer.

Stjørdals-Blink: Går ut kompakt og gir Byåsen liten plass til å tre frem sine farlige kanter. Blink vet hva hjemmelaget vil og har gjort leksa. Før pause. Etter pause blir det stor strekk i laget, det er for stor avstand og midtbanen til Byåsen får store rom å være gode i. Backene faller ikke når Valla får tredd gjennom Riksvold alene med keeper når Blink står etablert og det skal simpelthen ikke skje. Ballførerne til Byåsen får mer plass og ro, midtbanen får ligge og strø og når Snekvik får stå mutters alene i returrommet og prikke inn skudd er kampen snudd. Samme tabben skjer på 3-1, der Gunnes upresset får avslutte på 20 meter. Flytter ikke beina og får ingen sjanser offensivt. Stokke og Sisic ser fryktelig slitne ut både i bein og hoder og det blir primært umotiverte langballer på slutten.

NB: Nå går du inn på YouTube.com og leter opp videoen av scoringene fra denne kampen. Målet til Asgeir Snekvik tåler en repeat eller fire. For et treff, for et touch! Flere bør gjøre som mediegruppa til Stjørdals-Blink og dele videoene som tas opp. Det er vi ikke for bortskjemt med.

Dagens Ivers: Eirik Valla Dønnem

Byåsen (4-2-3-1):

Rune Johnsen – 5

Ulrik Havnsund – 5

Håvard Karlsen – 5

Ivar Erlien Furu – 6

Espen Langørgen – 5 (Andreas Hanssen fra 79. min)

Eirik Valla Dønnem – 7

Ole Gunnar Øien – 6

Sindre Ohrstrand – 6 (Martin Grong Risan fra 85. min)

Asgeir Snekvik – 7

Kim Ove Riksvold – 7

Arne Gunnes – 6 (Marius Dalsaune Nossum fra 74. min)

Stjørdals-Blink (4-4-1-1):

Christopher Tronhus – 5

Markus Balstad Husby – 3 (Alexander Victor Nynes fra 61. min)

Vegard Fiske – 3

Ole Jørgen Karstensen – 3

Sander Erik Kartum – 4

Lars Martin Husby – 4

Tom Rune Hønnås – 3

Sondre Stokke – 2 (Jonas Følstad fra 74. min)

Mats Lillebo – 4

Marius Augdal – 3

Nedzad Sisic – 2

AaFK2 – Nardo 1–0 (1-0)

Målsjanser: 2-7

2. divisjon, 20. serierunde, Color Line Stadion ca. 150 tilskuere.

Mål: 1–0 Thomas Martinussen (36. min.)

Dommer: Marius Hansen Grøtta, Gneist IL – 3

Gule kort: Jonas Lindgård og Lars Arne Togstad, Nardo. Aron Thrandarson, Marlon Mateus Da Silva og Sondre Fet, AaFK2.

Rødt kort: Marlon Mateus Da Silva (To gule, 85. min)

Kampen: AaFK2 mønstret ni spillere fra A-stallen. Det var i store perioder ikke lett å se hvem som faktisk hadde proffkontrakt i baklomma, for spesielt etter pause kjørte Nardo kampen fra start til slutt. De første 45 var jevnspilte og sjansefattige. Nardos største sjanse hadde spissen Magnus Edvardsen da han headet upresset midt på AaFK2-keeper Lie fra fem meters hold. Det etter strålende forarbeid av Engan/Aasarød. Hjemmelagets lille brasse Da Silva hadde en avslutning keeper Steer paraderte til corner, men frisparket til Martinussen var det ikke mulig å redde oppe i venstre vinkel. Mer hadde ikke hjemmelaget å komme med. Etter pause var Nardo tett på utligning flere ganger. Nærmest var duoen Engan/Aasarød, men Tippeligareserve og banens beste Andreas Lie leverte en klasseredning. Surt poengtap for et velspillende Nardo-lag.

Dagens Ivers: Magnus Aasarød

Vurdert av: Rolf Hansen

AaFK2: 4-4-1-1: Andreas Lie – Joakim Barstad, Daniel Gretarsson, Tero Mäntyla, Sigurd Tafjord – Sondre Fet (Jørgen Hatlehol, 66.), Thomas Skog Martinussen (Erik Barrachina Dietrichson, 78.) Vebjørn Hoff, Aron Elis Thrandarson – Marlon Mateus Da Silva – Carl Björk (Sebastian Andreassen, 90.)

Nardo: 4-1-4-1: