Syd er i 6 hjerter, ruter knekt i utspill. Spilleplan? Trumfen må løses uten taper, og finesse over øst er beste sjanse. Men det er flere ting å tenke på. Det må trumfes en spar hos nord, med fare for at øst kan trumfe over. Planen må derfor være å ta trumfinesse og et par runder trumf før en spar trumfes (den fjerde sparen kan kastes på ruter dame).

Ofte bør esset tas først med slike farger som denne hjerteren, for å unngå at han bak får for singel dame. Men en singel liten bak (det er fire små hjerter ute) er større sjanse enn akkurat singel dame, så du ønsker å få med damen fjerde i saks. Altså bør en direkte finesse tas i hjerter. Trumfen var dog ikke problemet, men faremomentet med overstjeling i spar var der:

For å dekke opp det som er nevnt over diagrammet bør det spilles slik: inne på ruter i første stikk dukkes en spar til motparten (spilles spar ess og en til kan vest vinne med kongen og spille en spar til, og øst for trumfdamen). Så første spar dukkes, og det kommer mer ruter. Da tas spar ess, så trumfknekten som får seile. Hvis øst følger med liten i andre trumfrunde tas en finesse til.

Her kommer damen andre gang, og da trumfes en spar, ruter til trumf og ut med den siste trumfen. Deretter gås over til nord i kløver, og ruter dame gir avkast for syds siste spar.

Her kan du lese mer om bridge.