Store skader. På det meste sto vannet 40 cm oppetter veggene. Geir Håkon Liff peker på merkene etter flomvannet. Foto: RANK CADAMARTERI

Seks måneder etterpå står eneboligen han eier i Vuku som et tomt skall. Det er ikke gjort noe for å reparere skadene etter flommen. Kun skadebegrensende tiltak.

- Det er frustrerende at skadene sannsynligvis bare blir verre. Så lenge det ikke er åpent slik at det tørker ut skikkelig regner jeg med at det er grobunn for mugg og sopp, sier Liff.

Illeluktende

På det meste sto vannet 40 cm oppetter veggene. Alt som befant seg under den høyden var gjennomvått. Da det trakk seg tilbake lå det tonnevis med slam tilbake rundt huset. Det er siden gravd vekk.

Nå er gulvplankene saget ut slik at det er åpent rett ned til kryploftet mellom gulvåsene. Små hauger med sand og slam ligger under bjelkene. På veggene innvendig er panelet revet av og delvis også isolasjonen. Men mesteparten av isolasjonen ligger fortsatt i veggene, mellom et plankelag og bordkledningen.

Kjelleren under omtrent halvparten av huset er fortsatt nesten halvfull av illeluktende slam. Lysgravene utenfor vinduene er også fulle av sand og grus som vannet vasket med seg.

600 000 kroner

Takstmannens anslag anga at det ville koste 5-600 000 kroner å sette huset i brukbar stand - ikke inkludert moms. I tillegg kommer malearbeid anslått til ca. 40 000 kroner og utgifter med å sette i stand uteområdet på like mye. På toppen av det hele har han tapt leieinntekter på huset han leide ut de siste fire årene.

- Jeg regner egentlig med at det trengs en helt ny takst, nå som huset har stått slik så lenge, sier Liff, som har purret på forsikringsselskapet, Gjensidige, minst ti ganger.

Nå har han kontaktet advokat for å få en avklaring i saken. Advokat Per Solem har så langt heller ikke fått svar på sine henvendelser. Solem sier han ikke har opplevd noe lignende.

Frustrerende. - Noe av det som er mest irriterende med at det tar så lang tid er at nå er sommeren snart over. Det er jo den beste tiden til å pusse opp, sier Geir Håkon Liff. Foto: FRANK CADAMARTERI
Store skader. På det meste sto vannet 40 cm oppetter veggene. Geir Håkon Liff peker på merkene etter flomvannet. Foto: RANK CADAMARTERI