Øst åpnet med 3 ruter. Syd sa 3 hjerter, og nord hadde til en opplagt 4 ruter-melding, sleminteresse med hjerterstøtte. Nå kom syd tilbake med 5 spar! Hva er det?

Mange etablerte makkerpar bruker hopp til ny farge på femtrinnet som såkalt Exclusion Blackwood, renons i fargen og spørsmål etter antall Key-Cards utenom i spar. Hva ville du meldt nå? Nord tenkte han hadde bortkastede verdier i spar, men hva gjør vel det i dette tilfellet? Hva kan makker ha for sin 5 spar?

Det nord trolig ikke tenkte på er at 5 spar må være med storeslemsinterresse, for meldingen gjør jo at de allerede er i slem. Hvis det er noen fornuft i meldingen må han ha bra hjerter, kløver- og ruter ess (han vet ikke at du er renons), og hvor er taperne da? Det må stå i 7 hjerter, men nord viste ett ess og makkeren sa 6 hjerter som ble kontrakten.

Nord kunne (burde?) over 5 spar meldt 7 hjerter. En annen sak er at syds 5 spar er for hardt. Han kan ikke vite at en gang 6 hjerter står. Om nord har mer i spar og mindre i kløver kan 6 hjerter være i fare, men selvsagt er det greit å satse på slem.

I turneringen spillet forekom ga 6 hjerter med tretten faktisk plusspoeng.

Her kan du lese mer om bridge.