Mot syds 4 spar kom spar 4 ut. Spilleplan? Det kan fort bli to hjertertapere og to rutertapere.

Men det er en plan som løser problemet. Første stikk vinnes med spar ess. Så kløver til esset og kløver til stjeling høyt.

Deretter spar 5 til nords tier, og nords siste kløver trumfes. Dette er igjen:

Nå spilles liten ruter fra syd! Ruter 8 og 9 er nøkkelkortene. Ø/V kan ikke spille kløver, det er til dobbeltrenons og gir stjeling med avkast av en taper fra den andre siden. Om vest hadde vunnet dette stikket billig måtte han ha spilt hjerter til saks, eller ruter slik at kongen blir god og gir avkast for en hjerter.

Her vinner øst med ruter 10 over nieren. Hvis øst spiller liten hjerter legges liten fra syd, og vest blir innspilt og må gi favør i en rød farge. Hvis øst spiller stor hjerter dekkes med damen. Vest er innspilt, nå er 9-8 i hjerter virksomme (merk at om syd selv må spille hjerter blir det to tapere. Øst dekker både åtter og nier, og hjerter 7 blir til slutt stikk). Og endelig, om øst spiller stor ruter tilbake dekkes med kongen, og esset vinner. Vest må spille hjerter til saks, eller ruter. Han spiller ruter, men da kastes en hjerter fra nord. Øst vinner med sin siste store ruter.

Syds åtter er god og gir avkast for nok en hjerter, så det blir ingen hjertetaper. Her var altså 9-8 i ruter og 9-8 i hjerter nøkkelkortene!