Dette er en fin storeslem, men flere gikk bet i 7 hjerter siden hjerteren satt skjevt. Hvis N/S ved det andre bordet stoppet i lilleslem ble det en grusom sving på omtrent 30 IMP da de tapte spillet stort, men ville vunnet stort om hjerteren ikke satt 4-1. Men var dette uflaks? Kanskje ikke, for om det meldes godt finner de ut at 7 grand er beste kontrakt, og den vinnes! Syd åpner, og nord får vite om 4-5 i major og ekstra verdier.

Hjerter settes som trumf, og idet nord spør om nøkkelkort (Key Cards) viser syd E-D i trumf og kløver ess (to Keycards og trumf dame). Nord fortsetter med 5 grand som spør om spesifikke konger (melder fargen man har en konge), og syd viser ruter konge! Da ser nord at det er en god storeslem, og at 7 grand godt kan stå selv om hjerteren ikke gir fem stikk. Mot 7 grand (hvis den spilles av nord) kommer spar knekt ut. Hjerteren testes, og da den ikke går spilles tre runder spar.

Siden øst har stopper der også kan han skvises! Kløver ess tas, så fem runder ruter. Før den siste ser det slik ut:

På ruter 9 må øst enten kaste spar 10 slik at syds sekser står, eller kaste en hjerter. Hvis øst kaster hjerter forsvinner syds spar 6 på ruter 9, og hjerteren går – tretten stikk. Vel fortjent hvis N/S meldte godt og fant ut at grand må ha flere sjanser enn hjerterkontrakt.

Her kan du lese mer om bridge.