Mannen ble pågrepet 5. april i trondheimsområdet og deretter varetektsfengslet i fire uker av Sør-Trøndelag tingrett. 64-åringen anket kjennelsen til Frostating lagmannsrett, men den ble forkastet.

Arild Hopsø, fagleder for menneskehandelgruppen ved Trøndelag politidistrikt, opplyser at politiet fortsetter etterforskningen mot mannen.

Har avhørt prostituerte

- Det er mange etterforskningsskritt som gjenstår - både gjennomgang av beslag som er gjort samt flere avhør. Vi har allerede snakket med flere, både prostituerte og andre aktører, som har tilknytning til saken, sier Hopsø.

Samme dag som 64-åringen ble pågrepet, ble også en kvinne arrestert i Bergen i forbindelse med saken. Hun ble imidlertid løslatt, og det er usikkert om siktelsen mot henne blir opprettholdt, opplyser faglederen.

- Hva er gjerningsbeskrivelsen i halliksiktelsen mot 64-åringen?

- Vi mener siktede har bedrevet utleie av leiligheter i stor stil til prostituerte i Trondheim og Bergen. Det er snakk om flere leiligheter i hver by.

Hopsø ønsker foreløpig ikke å tallfeste verken antall leiligheter eller prostituerte nøyaktig.

- Kvinnene er primært fra Øst-Europa, sier faglederen.

LES OGSÅ (PLUSS): Mistenker sexsalg fra 19 leiligheter

Russisk kvinne pågrepet

I tidligere halliksaker har politiet i Trondheim sikret dommeravhør av de prostituerte. Dette for å kunne bruke i eventuelle straffesaker i retten om de prostituerte senere skulle forlate landet og bli utilgjengelig som vitner. Det har de så langt ikke gjort i denne saken.

- De samtalene vi har hatt med prostituerte i denne saken har ikke gitt grunn til rettslige avhør, sier Hopsø.

Han har tidligere opplyst at politiet i forbindelse med pågripelsen av 64-åringen oppsøkte flere leiligheter i Trondheim og Bergen. Det ble foretatt ransaking, beslag og gjennomført avhør av prostituerte kvinner - blant annet for å avdekke om de kan være offer for menneskehandel.

I forbindelse med aksjonen ble en russisk kvinne pågrepet i Trondheim og siktet for brudd på innreiseforbudet til Norge.

- Vi påtraff henne i en leilighet og avhør av henne avdekket at hun var prostituert, sier Hopsø.

Fengsel i ti måneder

Kvinnen møtte i en såkalt tilståelsessak i Sør-Trøndelag tingrett 6. april, og ble dømt til ti måneders fengsel for brudd på innreiseforbudet. Ifølge dommen ble kvinnen utvist fra landet i fem år i februar, men kom tilbake etter vel to uker. Det går frem av dommen at kvinnen ble pågrepet i en leilighet på Solsiden.

- Hadde den siktede leid ut leiligheten til henne?

- Det er noe av det vi driver og kartlegger nå, sier Hopsø.

Advokat Tore Angen, som forsvarer den halliksiktede, har tidligere opplyst at klienten nekter straffskyld.