Flatgårds mål nummer 13, 14 og 15 for sesongen ga ikke bare et nedrykkstruet Rødde ett nytt boost inn mot ferien i 2. divisjon, det sørget for at tynsetingen befestet sin posisjon som en av landets farligste spisser om dagen.

Med 15 scoringer er foran navn som Alexander Søderlund (14 mål for Rosenborg i eliteserien) og formspilleren Elias Mar Omarsson (11 mål for Vålerenga 2 i 2. divisjon, pluss tre i eliteserien for A-laget). Faktisk kan listen utvides med navn på alle spillere fra eliteserien til 2. divisjon, for Flatgård har flest av alle. Hattricket mot Aalesund 2 like før helgen gjorde at Rødde fortsetter å sanke poeng. Laget som i mai lå helt sist på tabellen i 2. divisjon tar ferie på riktig side av nedrykksstreken etter tre strake seire og ti poeng på de siste fire kampene.

Byåsen i nedrykksform

I samme positive ordelag kan man ikke snakke om Byåsens form. Laget som var ett fattig poeng bak opprykkslaget Levanger i fjor, har fått det tøft etter å ha mistet nesten en hel førsteellever. 1-3-tapet for Nardo i den runden, markerer at Byåsen er helt sist halvveis. Det etter å ikke ha vunnet på sju seriekamper, med en målforskjell på 2–22 i de samme kampene. Nardo på sin side, er med i kampen om andreplassen bak de suverene serielederne Kongsvinger, og er best av trønderlagene med sin fjerdeplass.

Strindheim har imponert mange denne sesongen og 2-0-seieren over topplaget Førde gjør at laget er plassert midt på tabellen halvveis. Stjørdals-Blink, som i likhet med Strindheim er nyopprykket, følger poenget bak i en meget jevn 2.-divisjonsavdeling etter at Nedzad Sisic` utligning på overtid sørget for 2–2 i Brumunddal.

Her er alle karakterene fra denne runden i Dagens Ivers:

Aalesund 2 – Rødde 2–3 (2-1)

Målsjanser: 4-6

2 div. avd. 4, Color Line stadion, ca. 100 tilskuere

Mål: 1–0 Elias Dahlberg (3 min), 1–1 Georg Flatgård (12 min), 2–1 Erik Dietrichson (34 min), 2–2 Flatgård (61 min), 2–3 Flatgård (71 min)

Dommer: Even Myrheim, SK Herd – 5.

Gult kort: Jørgen Hatlehol, Aalesund 2.

Kampen: En elendig start for Rødde, som kom under 0–1 etter en forsvarsmiss tidlig. Målgeita Flatgård utlignet imidlertid kjapt, men i førsteomgang var faktisk det unge Aalesund-laget førende. Derfor var det fortjent nok at 2–1 ble headet i mål – selv om corneren i beste fall var tvilsom. Rødde hevet seg stort etter pause og tok tidlig føringen. De store sjansene var det imidlertid ikke mange av, men når man har en målscorer som Georg Flatgård på laget trenger man ikke mange sjansene heller. Riktignok ble målene servert på sølvfat, men at han var på rett plass til rett tid to ganger midtvegs i omgangen var neppe tilfeldig. Til slutt ble det en fortjent nok seier til Rødde.

Dagens Ivers: Georg Flatgård, Rødde

Kampkarakter: Bra

Vurdert av: Eirik Nesset Hjelvik

Aalesund 2 (4-4-2):

Andreas Lie – Izantullah Ahmadzai, Sigurd Tafjord, Joakim Barstad, Lars Valderhaug–Erik Dietrichson (Emil Solnørdal fra 77), Emil Fosse, Benjamin Sunde, Jørgen Hatlehol (Bendik Mathiesen fra 62)–Sebastian Andreassen, Elias Dahlberg (Sondre Fet fra 45).

Martin Berdal 4 (Magnus Bjerke fra 73)

Thomas Valø 6 (Ståle Singstad Stegavik fra 82)

Georg Flatgård 7

Kim André Brandtzæg 5 (Erlend Sørhøy fra 62)

Nardo – Byåsen 3–1 (1-1)

Målsjanser: 6-3

2. divisjon, avd. 4, 13. runde. Nissekollen kunstgress

110 tilskuere

Mål: 0–1 Roholla Iqbalzadeh (20), 1–1 Torstein Dybvad Haugdal (32), 2–1 Magnus Edvardsen (73), 3–1 Haugdal (90)

Dommer: Mads Følstad Skarsem, Charlottenlund Sportsklubb – 7

Gule kort: Lars Arne Togstad og Albert Berbatovci, Nardo. Ørjan Valstrand, Byåsen

Nardo: Prøver å ta tak i kampen tidlig og har bra balltempo, men går inn i feriemodus og slipper Byåsen til flere kontringer som ender med at Byåsen tar ledelsen. Midtbanen har båret laget denne våren, men blir fullstendig tatt ut av et hardtkjempende Byåsen-lag i poengnød. Arton Ademi er stort sett usynlig, men rekker å slå en dødball til Haugdal for en utligning. I tillegg lykkes Byåsen med å ta ut Magnus Aasarød og da sliter Nardo. Etter pause har Nardo mye ball, men finner ikke åpningene og det virker litt planløst og tilfeldig. Trener Bjerkset irriterer seg over pasningene fra midten som gjør at gjestene får mye kontringsrom og tar tak for å gjøre laget mer kompakt for å skape mer trykk. Defensivt har man full kontroll mot slitne bein fra Byåsen og får kriget inn en scoring det siste kvarteret. Det gir selvfølgelig Nardo mye rom å boltre seg på på slutten og da er det bare ett lag på banen. Kontrer inn en fortjent, men litt slapp 3-1-seier på overtid. Samtidig viser Nardo sin sterke og imponerende evne til å få poeng i hjemmekampene sine, noe som gjør at det tar ferie à poeng med 2.-plassen.

Byåsen: Lykkes med kampplanen i første omgang, men slipper inn mål på en dødball som trener Johannessen kaller en juniorfeil. Får noen overganger og tar de mer helhjertet enn de har gjort denne sesongen. Femmeren på midten er strammet opp for å kjøre råere kontringer. Makter også å styre litt mot etablert og tok ut midtbanen til Nardo og ga de lite tid med ball. Ole Gunnar Øien er igjen sentral og styrer trygt midtbanen til tross for en ung alder. Legger ned en voldsom innsats før pause, men sliter når Nardo skrur opp tempoet etter. Slitne hoder og bein får kjørt seg og man blir hengende etter, sliter med posisjonene og Nardo får mer rom. Rutinerte spillere taper flere dueller på 2–1 og da er det lite å hente. Utnytter ikke overgangene man får før det og virker ikke til å ha tro nok til å komme tilbake. Dette Byåsen-laget trenger forsterkninger i sommer. Det vil ta for lang tid før dagens ellever er moden for 2.-divisjonsspill, selv om flere har imponert veldig med å ta ansvaret raskt.

NB: Albert Berbatovci kunne muligens vært utvist før 2-1-målet med sitt andre gule kort for en stygg takling. Motvinden er sterk for Byåsen om dagen.

Christian Schjetne – 5

Tommy Fjorden Lysheim- 5 (Magnus Edvardsen fra 55.min – 6)

Magnus Aasarød – 4

Arton Ademi – 4

Albert Berbatovci – 3

Martin Johnsen – 5

Torstein Dybvad Haugdal – 6

Olav Henrik Skonnord – 4 (Gunnar Sigstad fra 86. min)

Byåsen 4-2-3-1:

André Trondsetås – 4

Ulrik Havnsund – 4

Ørjan Valstrand – 5

Håvard Losnegard Karlsen – 3

Espen Langørgen – 4

Roholla Iqbalzadeh – 6 (Sture Nyborg fra 84. min)

Ole Gunnar Øien – 6

Martin Grong Risan – 3

Emil Hansen Mørkved – 4

Kim Roger Laugsand – 4 (Sindre Ohrstrand fra 74. min)

Arne Gunnes – 3

Strindheim- Florø 2–0 (1-0)

Målsjanser: 9-1

2.div avd. 4

Tilskuere: ca. 100

Mål:1–0 Stian Romslo Torgersen (15. min), 2–0 Sindre Welo (90+7.min)

Dommer: Thomas Solum Lystad, Kolstad 6

Rødt kort:Florø: Simen Reksten Solheim (90. min)

Gult kort:Strindheim: Sindre Welo. Florø: Simen Reksten Solheim, Peter Aase

Strindheim:Presset høyt og stengte av begge gjestenes stoppere i frispillingsfasen med spissen Andersen og den offensive midtbanespilleren Lund. Tvang derfor tabelltoeren til å slå langt bakfra og samlet opp de lange oppspillene i 1.omg med godt stopperspill av duoen Ramstad og Engen som hadde full kontroll defensivt sentralt. Med to dype sentrale midtbanespillere i lillebror Reginiussen som ballfordeler og Torgersen som den kreative var vertene ofte i overtall sentralt i banen og styrte derfor spillet helt i 1. omgang. Torgersen passet samtidig på å være på rett sted til rett tid i feltet da Krogstad i det 15. min snurret rundt med backen sin før han slo inn til Torgersen som skjøt via en forsvarer og utmanøvrerte gjestenes keeper. Krogstad hadde også tre sjanser og avslutninger mot mål, men endte opp med en assist. I 2. omgang ble Strindheim slitne og ble spilt lave, men kjempet godt i duellspillet og slapp ikke gjestene gjennom før i det 90. min. Gjestenes spiss Solheim Olsen kom alene, men en god fotparade fra keeper Lenes hindret utligning. I stedet kontret innbytter Welo fortjent inn 2–0 syv minutter på overtid. Temperaturen steg utover kampen i sommer sola. Men en del usaklig kjefting på dommeren av noen garvede hjemmelags-supportere kunne de ha spart seg. Dommeren var blant en av banens beste aktører.

Dagens Ivers: Stian Romslo Torgersen

NB: Nyopprykkede Strindheim har spilt seg til 6. plass på tabellen etter halvspilt serie. Det er tre poeng opp til 2. plass og fem poeng ned til nedrykk.

2 div. avd. 4, Sveum Idrettspark, 239 tilskuere

Mål: 1–0 Alain Junior Ollé Ollé, 46 min, 1–1 Nedzad Sisic, 50 min, 2–1 Andreas Hovemoen 51 min, 2–2 Sisic 90 + 3 min.

Dommer: Tore Olsen Hagelund, Ready – 5

Gule kort: Franck Semou og Alain Junior Ollé Ollé, Brumunddal, Nedzad Sisic og Tom Rune Hønnås, Stjørdals-Blink.

Kampen: Blink tar mer og mer over, etter at hjemmelaget er best i begynnelsen. Skaper flere farligheter utover i 1. omgang, og det ser farlig ut hver gang Sisic er involvert i nærheten av vertenes 16-meter. Spissen er også svært nære å sette inn 1-0, men misser på åpnet mål fra litt skrå vinkel. Etter pause eksploderer det. Noe sløvt Blink-forsvar sørger for at Brumunddal scorer to tidlig, mens Sisic stanger inn et nydelig innlegg fra Augdal. Blink er på høyde med, og i perioder bedre enn, Dala, og skaper mange sjanser. Får betaling på overtid, når Sisic utligner med en nydelig liggende volleyscoring. Fortjent poeng, og uttelling i tredje kamp på rad mot Hedmarksmotstand.

NB. Sisic må stå over mot Førde på grunn av tre gule kort, mens Hønnås også må stå over etter at han pådro seg sitt femte gule for sesongen.

Dagens Ivers: Nedzad Sisic

Vurdert av: Jon Schjerpen.