Syd var i 4 hjerter, og det kom spar dame ut fulgt av mer spar til stjeling hos syd. Hvordan ville du spilt denne tilsynelatende opplagte kontrakten? Det er normalt maks to trumftapere, og kanskje bare en. Er det noen skjær i sjøen? Ofte bør det tenkes nøye gjennom hvordan den kritiske fargen sitter for å løse den best mulig.

Her tåles to trumftapere, så det er ikke derfor han skal se for seg verst tenkelige sits, denne:

To hjertertapere kan ikke unngås, men hva kan skje senere i spillet? Syd ved det ene bordet startet med hjerter ess og forventet elleve stikk (med 2-2 i trumf, eller honnør singel), eller ti om det måtte bli to trumftapere. Men etter hjerter ess var det umulig å unngå bet!

Syd fortsatte med liten hjerter, vest stakk og spilte en mer spar som syd måtte stjele. Neste gang vest kom inn førte en fjerde runde spar til at syd ble kortere enn vest i trumf, dermed tre hjertertapere og en spartaper – en bet.

Syd ved det andre bordet så for seg 4-0 sitsen og så løsningen. I tredje stikk liten hjerter. Vest vant og spilte spar som syd stjal, så liten hjerter igjen! Vest kunne vinne, men nå lå hjerter10 igjen hos nord som beskyttelse mot mer spar – ti stikk.

Om øst hadde hatt fire trumf ville tieren krevd honnør, og en finesse over øst senere sikrer full kontroll.

Her kan du lese mer om bridge.