Da syd reverserte med 2 hjerter etter 1 ruter – 1 spar endte de i 6 ruter. Mot den fant vest ruter 3 i utspill, øst fulgte på med femmeren. Utspillet gjør det litt vanskeligere, for uten trumf ut ville syd enkelt kunne trumfe to hjerter hos nord og kastet en hjerter på spar.

Et alternativ er å satse på godspilling av kløverfargen, men det haster ikke, og hjerterstjelinger kan det kanskje bli likevel om den som kommer inn i hjerter ikke har flere trumf. Da ser du kanskje hvilket kort syd bør spille i andre stikk? Svar: hjerter dame! Da spillet forekom satt det som det skulle:

Siden syd spilte hjerter dame måtte øst komme inn, og han hadde ikke flere trumf. Samme hva han spiller tilbake er det ingen problemer, to hjerter trumfes hos nord og senere kastes den fjerde hjerteren på nords spar. Det ville gått bra å godspille kløveren også, om øst hadde hatt en trumf til å spille.

Da ville syd inne i andre trumfrunde spilt kløver til esset, kløver til stjeling, hjerter til nords siste trumf og nok en kløver til stjeling. Så ville han spilt 7 til damen og en fjerde kløver til stjeling. Deretter stikkes spar konge over med esset for å hente to kløverstikk – tolv stikk.

Dette ville gått bra med kløver 3-3 eller 4-2. Men muligheten for å kunne stjele to hjerter hos nord må tas med, da kan det vinnes selv om kløver stitter 5-1.

Her kan du lese mer om bridge.