Mot syds 6 grand kommer hjerter dame i utspill. Det er kun ti toppstikk, men det kan bli ekstra stikk i spar, ruter og kløver. For å komme til tolv må normalt to av de fargene sitte pent. Hvilken farge bør du starte med? I kløver må det gis bort stikk for å kunne få ekstra stikk. Det er feil å teste spar og/eller ruter først. Hvis det sitter 4-2 settes i så fall stikk opp til motparten, og idet du så gir bort kløverstikk kan det hende han som kommer inn tar beten! Det bør heller ikke spilles ess-konge i kløver og en til da den som eventuelt har fire tar beten.

Da har du spilt bort kontrakten hvis de to andre fargene sitter pent. Gi bort ett stikk i kløver med det samme, liten fra hver hånd. La oss si det kommer mer hjerter. Du tester kløveren, og med 3-3 gir den fargen det ellevte stikket. Bør du ta det stikket nå? Nei, for du vet ikke om du skal kaste ruter eller spar fra syd. Det godspilte kløverstikket gir stikk senere også! La oss du tar tre store spar. Øst har hold så ruteren må vel sitte pent? Det er en ekstra sjanse, at øst også har ruterholdet. Du spiller ruter til kongen idet det ser slik ut:

Idet kløver 8 spilles behøver syd kun følge med om øst kaster spar. Hvis han ikke gjør det kaster syd spar 3 og prøver ruteren. Her vil da ruteren gå, for på kløver 8 var øst skviset og måtte kaste spar knekt eller gi opp ruterholdet.

Her kan du lese mer om bridge.