Å havne i 6 hjerter er ikke så dumt, den ville stått med 2-2 sits i hjerter. Mye bedre er 6 kløver. Mot den kommer ruter ut til trumf hos nord. Ved første øyekast ser det ut til at 6 kløver er avhengig av at spar sitter 3-3 eller hjerter 2-2, men det er en ekstra sjanse. Etter å ha tatt ut trumfen i tre runder spilles en hjerter fra syd, og idet vest følger med knekten legges lavt fra nord.

Hvis esset og en til spilles kan de ta beten med to hjerterstikk hvis fargen sitter 3-1 (som her). Etter å gitt vekk den første hjerteren kan begge sjansene forsøkes, og i tillegg får man med seg en enkel skvis som ikke er så vanskelig å få til, man må bare følge med litt. La oss si de skifter til spar.

Nord vinner det stikket, så hjerter ess. Hvis den fargen hadde sittet 2-2 ville resten stått. Det gjør den ikke her, men nå spiles spar tik kongen og resten av kløverstikkene. Skvis kommer av seg selv. Om spar sitter 3-3 så gjør den det mot slutten uansett. Før den siste kløveren ser det slik ut:

På kløver 2 kastes hjerter 9, og øst må gi opp. Enten kaster han bort spar- eller hjerterholdet. Det eneste syd behøver gjøre er å følge med om hjerter konge blir kastet slik at tieren står, hvis ikke spilles spar. Her blir det fire sparstikk da øst må gi opp sparholdet for å holde hjerter konge.

Her kan du lese mer om bridge.