Spillet ble forleden hentet frem igjen på argentineren Fernando Lema sin internettblogg. Temaet er fargebehandling.

Mot syds 3 grand spiller vest ut spar dame som får vinne første stikk. Så kommer liten spar til østs konge, og syd lasjerer igjen. Øst fortsetter med spar, og da vest følger lavt er det mye som tyder på at han har fem spar hvis ikke fargen sitter fire-fire. Ruterfargen må utnyttes.

Hvis vest har fem spar og inntak i ruter kan ikke kontrakten vinnes. Hvis ruter løses med en taper og spar sitter fire-fire er kontrakten sikker. Hvordan bør ruteren bør spilles. En variant er esset først. Det går bra om vest har singelton (nord spilles inn fulgt av ruter mot D10x), og om fargen sitter 2-2 hvis øst har kongen.

Om intet skjer på ruter ess spilles hjerter til kongen og ruter opp. Men denne gangen er ruter ess i fargens første runde fatalt:

Etter ruter ess er vest sikret inntak, og det blir bet. Løsningen er å starte med hjerter til bordet og ruter opp.

I dette tilfellet kommer kongen på fra øst, og da legger syd elegant liten (eller tieren). Det blir forsvarets siste stikk, og vest er helt satt ut av spill.

Hvis øst ikke hadde fulgt med kongen burde spillefører ikke tatt finesse, men spilt esset. Så hjerter til nord en gang til og ruter opp. Men med sitsen i vårt diagram er alt over idet øst kommer på med kongen.

Her kan du lese mer om bridge.