Øst hadde åpnet med svake 2 hjerter, og over syds 3 kløver sa vest 3 hjerter. Hvis du ser kun N/S sine kort og får vite at du og makker har presset litt hardt på gasspedalen og meldt 6 kløver, hvilke sjanser er det? Det ser ut til å være ganske håpløst med en taper i ruter i tillegg til hjertertaperen.

Men det skal ikke så forferdelig mye til før det blir tolv stikk. Det må en skvis til. Sjansen er at vest har fem spar og også er alene om ruterholdet, enten D-kn eller femkorts ruterfarge. Ø/V var sterke Zia-Duboin, men verdens kanskje beste damespiller Sabine Auken (syd) hadde ingen problemer med å få til dette.

Øst stakk over vests utspilte hjerter dame og spilte spar til syds ess. Auken spilte hjerter til stjeling, stjal en spar, tok nok en hjerterstjeling og stjal enda en spar. Så ble den fjerde hjerteren trumfet, og nå var det elleve sikre stikk. Deretter stakk hun over nords siste trumf (kongen) med esset og tok ut vests siste trumf. Dette var igjen:

Posisjonen er som tatt fra læreboka om skvis. Vest har blitt alene om sparholdet, og siden han også satt med D-kn i ruter var han ferdig mann idet Auken nå spilte kløver 10. Hvis vest kastet spar 10 ville nords nier gi det tolvte stikket så han måtte kaste ruter. Dermed forsvant spar 9 fra nord, og Auken tok de tre siste stikkene i ruter.

Her kan du lese mer om bridge