Rådmannen anbefaler at idrettene selv bygger sambruksanlegget på tomta, stilt til rådighet av Trondheim kommune. Formannskapet skal behandle saken tirsdag.

Kommunen har ikke penger til å bekoste et slikt anlegg, men har ingen innvendinger til at idrettene selv tar regningen.

Det jobbes nå med en ny reguleringsplan for området, som vil fastsette rammene for plassering og utforming av nye idrettsanlegg i parken. Rådmannen peker selv på at Lade idrettspark er et viktig og sentralt idrettsanlegg i Trondheim. Det opparbeides anlegg for ulike idrettsgrener, nå sist en ny kunstgressflate for bl.a. amerikanske ballidretter.

Stor boligvekst

De nærmeste årene venter Lade en stor boligvekst, der idrettsparken er et viktig rekreasjonsområde for mange av beboerne i området. Rådmannen ønsker ikke at utbyggingen av idrettsparken skal gå på bekostning av landskaps- og kulturverdier i området. Særlig gjelder dette forholdet til Ringve Museum og den botaniske hagen. Under arbeidet med kommunedelplanen for Lade er det avdekket et behov for å bedre trafikkavviklingen i Haakon VIIs gate. En mulig løsning er å etablere en rundkjøring, som kan frigjøre venstre svingfelt i gata.

Det kommunale garderobeanlegget og rodestasjonen for Trondheim bydrift ble bygget på begynnelsen av 1970-tallet og garasjene på slutten av 1990-tallet. Det forutsettes at byggene rives. Verken garderobene eller rodestasjonen tilfredsstiller dagens krav.

Slitte garderober

Garderobene på om lag 900 m² bærer preg av slitasje, og trenger en omfattende oppgradering. Men det er ikke foretatt noe kostnadsoverslag. I en mulighetsstudie er det vurdert behov for et nytt garderobeanlegg, som kan betjene hele anlegget.

Ved garderobeanleggene foreligger planer om sambruksanlegg for tennis, bordtennis og kampsport, utendørs baner for tennis, idrettshall, tribuneanlegg til Sportsklubben Trondheims-Ørn og en sjuer fotballhall/treningshall.

Idrettene ønsker at anlegget skal inneholde fire tennisbaner, bordtennishall med 14 bordtennisbord og flere saler til kampsport. I tillegg planlegges mindre garderober til den enkelte idrett sitt bruk, kontorer, lager og lokaler til salg av utstyr. De ønsker et totalt areal på rundt 4000 m² Anlegget skal altså byges og finansieres av idrettene selv, og vil ha krav på statlige spillemidler.

Nordøst best egnet

Tennishallen er tenkt plassert i den nordøstre delen av idrettsparken. Skal utendørs baner for tennis og tennishallen bygges i umiddelbar nærhet av hverandre, er det bare arealet i nordøst som vil kunne benyttes til et sambruksanlegg. Rådmannen går inn for at en ny rodestasjon plasseres i nordøst, sammen med en ny snuplass for busser.

Norges Tennisforbund mener at for å kunne bygge rasjonelt og dekke absolutt nødvendige funksjoner, er man avhengig av en lengde på minimum 99 meter og en bredde på 38 meter på bygget.

Bygging av fire tennisbaner er beregnet å koste seks millioner kroner. Formannskapet har allerede omdisponert 3,7 millioner kroner til bygging av den store kunstgressflaten på Lade. Både Sportsklubben Trygg Lade, Sportsklubben Trondheims-Ørn og Trøndelag fotballkrets ønsker en sjuer fotballhall på Lade. Hallen vil bli på 50 meter x 70 meter.