Syd plukket opp denne fine viften, og litt overraskende åpnet nord med 1 kløver. Det er slem på gang! Syd sa 1 spar, og da kom enda en overraskende melding fra makkeren, for over 1 spar hoppet han til 3 spar! Da er det ikke bare snakk om lilleslem, men mulig storeslem. Det er ingen hensikt i å kontrollmelde her (syd kontrollerer jo alle fargene selv!), så 4 grand – Key Card Blackwood – er riktig melding.

Da viser nord tre Key Cards (essene og trumf konge er Key-Cards). Storslem må være nedlegg. Melder du 7 spar eller 7 grand? Det må stå i 7 spar. Hvis det ikke er tretten toppstikk må det kunne godspilles ekstra ruterstikk. Men det er vanskelig å se for seg at det ikke skal være tretten toppstikk i grand. Du kan telle fem i spar, ett i hjerter, tre i ruter og tre i kløver, tolv stikk allerede.

Makker har vist ekstra (ca. 15-17), så 7 grand må vel stå, eller i alle fall ha enorme sjanser? For eksempel er det nok at makker har kløver knekt (eller ruter knekt) så er det ingen ting å spille om. Så å si 7 grand må være riktig, spesielt siden det er parturnering. Jeg synes de som sa 7 spar fikk som fortjent:

Mot 7 spar kom flere steder ruter ut til stjeling – en bet. I 7 grand var det de tretten toppstikkene du forventet. Syd behøvde ikke spille ett eneste kort, han kunne forlange kontrakten med det samme blindemann blir lagt opp.

Her kan du lese mer om bridge.