Her fikk syd noen valg i meldingene. Han har 19 hp, men med disse sterke fargene er hånden verd mye mer. Det skal ikke mye tilpasning til før det er 10-11 stikk, og kanskje til og med slem! Øst åpner imidlertid med 1 kløver.

Hvordan planlegger meldingene? Hvis man har en to-seter melding på repertoaret kan det være tingen, men de fleste spiller med Michaels Cuebid for de to høyeste umeldte og 2 grand for de to laveste umeldte. I så fall må man bare melde inn, eller doble opplysende.

Å doble er litt ekkelt med renons i hjerter, men hvis makker melder hjerter må syd ta ut samme hvor høyt nord melder. Slik så det ut:

Dobler går bra. Nord melder hjerter, jeg synes hopp til 2 hjerter er passelig (det viser ca. 9-11 poeng som svar på dobling, men nord har tross alt en sekskortsfarge). Syd kan da si 2 spar som krav (han må være sterk siden han ikke bare meldte inn 1 spar). Nord støtter sparen, og det handler så om hvor optimistisk syd er.

I Bergen kom tre par til 6 spar som er en brukbar slem, og slik det satt var det enkelt å vinne den. Tretten stikk er mulig (stjele god ruteren), og to av slemmelderne delte toppen for 1460.

Å vinne tretten stikk i 4 spar (710) ga godt over middels, så kom en rekke med 680, men nesten halvparten av N/S-parene var i delkontrakt!

Her kan du lese mer om bridge.