Valgmedarbeider Kåre Georgsen i Rådhuset har til nå tatt imot over 2000 kort som er returnert. Det er Kommunaldepartementet som har sendt ut kortene, og Folkeregisteret har bidratt med adressene som skal være oppdatert pr. 30. juni.

Til døde

Likevel er det sendt ut kort til avdøde personer, til gale adresser og til kasser uten navn. Ingen bydel gjør seg spesielt gjeldende. Returkortene kommer fra adresser over hele kommunen. De havner hos valgmedarbeiderne i 4. etasje i Rådhuset.

Der blir de liggende til over valget mandag 14. september. For dem som ikke har mottatt valgkort, er det mulig å henvende seg til Rådhuset. Men å bla gjennom bunkene er lite praktisk. Og du risikerer ingenting om du møter opp i valglokalet uten kort.

Leg med bilde

– Legitimasjon med bilde er viktig. Det gjelder også for de med valgkort. Kortene har en strekkode som medarbeiderne i lokalet kan lese med en penn. Dermed går identifikasjonen raskt unna og køer kan unngås, sier Georgsen.

Han minner om at det fra mandag 10. august er anledning til å forhåndsstemme ved Hovedbiblioteket og ved bibliotekfilialene. Dette varer frem til og med fredag 11. september. Den siste uken før valget kan det i tillegg avgis stemme ved City Syd og City Lade, ved Øya Helsehus og ved NTNU på Dragvoll og Gløshaugen.

Søndagsvalg

For første gang på flere år blir det søndagsvalg i Trondheim. Søndag 13. september er valglokalet i Hovedbiblioteket åpent fra klokken 13 til 18.

Også andre kommuner melder om mange valgkort som må sendes i retur. Kommunaldepartementet har derfor bestemt seg for å se nærmere på saken for å unngå noe lignende ved senere valg.

I alt 14 partier stiller liste ved årets kommunevalg i Trondheim. I tillegg til de ti partiene som sitter i bystyret i denne perioden, finner vi Demokratene, Partiet De Kristne, Norges Kommunistiske Parti og Piratpartiet. 67 bystyrerepresentanter skal velges.