Ruter konge kom ut mot 6 hjerter. Det er fort tretten stikk (5+6+1+1), men da syd gikk på trumfen kastet vest en kløver i andre trumfrunde. Det var klart at øst hadde krav på trumfstikk, og får han det tidlig tar Ø/V minst ett stikk i ruter, og det blir bet.

Syd må altså bli kvitt sine to små ruter før øst får komme inn. Hvis kløverfinessen lykkes kan en ruter kastes. I tillegg må øst følge tre ganger spar slik at den fjerde kan spilles med nok et ruteravkast idet øst kan trumfe, men for sent for forsvaret.

Syd satset på dette og tok en tredje runde trumf, så kløver til damen. Det gikk galt:

Øst vant med kløver konge og Ø/V tok to ruterstikk – to bet. Syd hadde oversett en ekstra sjanse.

Om øst som har trumfstikket har minst fire spar behøves ikke kløverfinessen! Syd bør sjekke sparen først, for øst må jo uansett følge tre runder spar om kontrakten skal kunne vinnes.

Riktig spill etter tre runder trumf er to store spar fra nord, så spar til knekten. Dermed får syd være inne, for om øst har kun tre spar må kløverfinessen forsøkes. Her oppdages at øst har fire spar. Etter tre runder spar (inne hos syd) spilles kløver til esset og en fjerde spar.

Øst følger farge og syd kaster en ruter. Så den femte sparen, og det blir for sent for øst å trumfe, syds siste ruter forsvinner.

Her kan du lese mer om bridge.