Det er Dr. Kevan Wylie fra Porterbrook-klinikken og Ian Eardly fra St. James` Hospital som nå legger fram en forskningsrapport etter å ha kartlagt mer enn 50 internasjonale "penis-undersøkelser" fra 1942 og fram til i dag.

Formålet med rapporten er å kartlegge holdninger til størrelse på penis, skriver forskning.no i dag.

Det indre som teller...

Hovedsakelig er det menn selv som er mest misfornøyd med kjønnsorganet sitt, hevder rapporten. Partneren eller kvinner generelt er mer opptatt av mannens personlighet framfor størrelsen på utstyret. Noe som skulle bekrefte den vanlige oppfatningen av hvordan kvinner ser på guttas " størrelsesproblematikk".

Misfornøyde menn

I en studie der over 50.000 heteroseksuelle menn og kvinner ble spurt, kom det fram at 85 prosent av kvinnene var fornøyd med partnerens penis. Mennene på sin side var mindre fornøyd med seg selv. Her svarte bare 55 prosent at de var fornøyd med sin egen størrelse.

Bred bedre enn lang

Når de samme kvinnene ble tvunget til å framlegge kriterier om penisstørrelsen så svarte 90 prosent at en bred penis var å foretrekke framfor en lang en. Men de fleste understreket at størrelsen på utstyret på ingen måte var et kriterium for å bli tiltrukket av en mann.

Gjennomsnittspenisen

Dr. Kevan Wylie og Ian Eardley la seg også i selen for å finne den ultimate gjennomsnittspenisen. Denne er ifølge de to forskerne 14 - 16 centimer lang i erigert tilstand. Omkretsen ligger da på 12-13 centimeter.

Small Penis Syndrome

Komplekser for små peniser er også noe som ble grundig gjennomgått i undersøkelsen. Ifølge Wylia og Eardley så er det såkalte SPS ( Small Penis Syndrome), et kompeks hos mannen som kan føre til alvorlige traumer og dårlig selvtillitt faktisk er mest vanlige hos menn med normal penisstørrelse. Menn med såkallte "mikropeniser" ( defineres som kortere enn tre tommer i erigert tilstand) sliter mindre med dette enn sine mer velutstyrte brødre.

- Det er svært vanlig for menn å bekymre seg om størrelsen på penisen sin, og det er viktig at disse bekymringene ikke blir avfeid, for dette kan gjøre bekymringene enda sterkere, sier Dr. Wylie i en pressemelding fra det urologiske tidsskriftet BJU International.

Standardstørrelse verden over

Undersøkelsen viste også at det finnes svært små variasjoner i penisstørrelsen uansett hvor du kommer fra i verden. Det vil si, med to unntak. I Korea så ble det avdekket av koreanske menn har mindre peniser i gjennomsnitt enn i andre land. I Frankrike slo det motsatte ut. Der har mennene nemlig litt større utstyr igjen enn andre.

Foto: scanpix
Foto: scanpix