Brogeland (nord) åpnet med 1 hjerter og Lindqvist sa 2 ruter. Hvordan ville du meldt disse kortene? Det avhenger selvsagt av system og avtaler, men å vise kortfarge i spar og ruterstøtte ser bra ut. Brogeland sa 3 spar – splinter – singelton eller renons i spar, en god hånd og ruterstøtte.

Det ga grunnlaget for et fint meldingsforløp.

Lindqvist ble sleminteressert, og han sa 4 kløver, kontrollmelding. Nå meldte Brogeland 4 spar! Det viste renons, og Lindqvist visste da at slem måtte være bra, og storeslem mulig. Han sa 4 grand, fikk til svar at nord hadde to nøkkelkort (essene og trumf konge) og trumf dame. Da storeslemsinviterte syd med 5 grand og nord antok at hjerter konge var nok, så han sa 7 ruter. Glimrende meldt, og spillet var mer eller mindre en formalitet.

En hjerter kunne blitt kastet på nords kløver, så hjerteren kunne om ikke damen hadde vært singel blitt godspilt ved å stjele hjerter hos syd. Det er flere sjanser enn det, to spar kan trumfes hos nord og en spar og en hjerter kastes på kløveren. Slik det satt var det lett spill. Meldt og vunnet storeslem var gevinstspill da N/S ved det andre bordet ikke fant frem til 7 ruter.

Her kan du lese mer om bridge.