Mot 6 spar kom ruter konge ut til esset. Det ser ut til å være tretten enkle, ti stikk i de sorte fargene, to røde ess og en ruterstjeling hos nord. Da spillet forekom i en lagkamp var syd i 6 spar ved det ene bordet, i 7 spar ved det andre.

Han som var i lilleslem satte i gang mens han mumlet noe om storeslem. Like etter var han gått bet! Hva er faremomentet? Hvis trumfen sitter 3-2 er det tretten stikk, og om øst har fire trumf er det også ganske enkelt i lillelslem hvis man spiller rett etter nesen, selv om det da blir vanskelig å spille sikkert for tretten. Problemet er om vest har fire trumf:

Hvis det startes med to store trumf (for eks. esset og liten til damen) blir det trøbbel, en blir ikke kvitt alle røde taperne, og det blir ikke flere inntak til nord om det spilles kløver tidlig. Løsningen om man ser for seg den farlige sitsen er å spille spar 9 i andre stikk og la den løpe! Da har syd kontroll.

Vest vinner stikket, men samme hva han gjør kan en ruterstjeling tas hos nord, og en kommer seg tilbake til syd for å ta ut trumfen. Senere utnyttes resten av kløveren. Siden han i 6 spar gikk bet ble det kun et lite utslag på spillet (han i 7 spar gikk en bet mer), men hvis lilleslemmen hadde blitt vunnet ville det gitt et stort gevinstspill.

Her kan du lese mer om bridge.