Nattpatruljen startet mandag kveld klokken 21.00 på sin fjerde sesong. Sesongen inneholder 48 episoder og Trondheim er igjen representert i programmet.

Anders Bang Danielsen, innsatsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt, har vært med alle sesongene. Selv om han begynner å bli erfaren på skjermen kribler det litt ekstra også i år.

- Det er alltid litt spennende før en ny sesong kommer på skjermen. Jeg har blant annet ikke fått sett de fire første episodene, så jeg vet ikke hva som kommer. Olav Skarsem, som også er med, har sett alle episodene. Han har kvalitetssikret innholdet, sier Bang Danielsen.

- Så du stoler på Olav?

- Ja, jeg håper at han ikke dolker meg i ryggen. Plutselig kommer det noe på TV som ikke burde ha vært der, sier innsatslederen.

Kameramannen får høre det mest

Etter flere år med kamera på ryggen under oppdrag begynner Bang Danielsen å bli vant med situasjonen.

- Innspillingen har jeg blitt vant til. Det var litt spesielt i starten, men nå merker jeg det nesten ikke. Vi er konsentrerte på oppgavene våre.

Han mener at i de sesongene som har vært og sesongen i år, så er det kameramannen som har fått gjennomgå mest.

- Det har vært flere utfordringer for kameramannen. Det har vært situasjoner der folk ikke ønsker å bli filmet, og da går det som oftest på kameramannen.

- Burde fått aldersfradrag

De har spilt inn åtte episoder til nå. Sesongen har hatt innspilling siden slutten av mai. Frem mot jul vil de spille inn de resterende som skal fylles inn i resten av sesongen.

- Sesong fire har vært en god sesong. Det har vært masse varierte oppgaver. Mange tror vi gjør mye av det samme, men det stemmer ikke. Neste mandag vil du blant annet få se innslag fra vårt idrettslig testing i staben. Det var noen som ikke ville stille, men det gjorde jeg. Jeg synes dog at burde ha fått aldersfradrag før start.

Etter snart fire sesonger fra Trondheims gater har han fått masse gode tilbakemeldinger.

- Vi har fått veldig god tilbakemelding fra både inn- og utland. Jeg er litt overrasket over at det er så mange som ser på programmet, men det er veldig hyggelig. Det er mange som tar kontakt og roser oss for det arbeidet vi gjør. Det er positivt for både oss personlig og generelt for politiet.

Og mener samtidig at programmet er utelukkende god PR for politiet.

- Folk for et innblikk i hva vi driver med, både i enkle og verre situasjoner. Samtidig får folk se et mellommenneskelig aspekt fra arbeidet.

Forlenget kontrakten i politiet

Bang Danielsen, som startet i politiet i 1978, skulle egentlig blitt pensjonist i sommer. Men etter en liten vurdering ble kontrakten med politiet forlenget.

- Jeg har forlenget kontrakten min frem til sommeren. Når du blir 60 år kan du søke om forlengelse, og det gjorde jeg. Derfor blir jeg nok å finne i Trondheims gater en stund til.

Det betyr at den fjerde sesongen som starter på TV i dag mest sannsynlig blir hans siste sesong i programmet.

- Ja, det blir mest sannsynlig min siste sesong. Jeg slutter i hvert fall som innsatsleder neste sommer. Vi får se om det blir en fornyelse av programmet over én sesong til når den tid kommer.