Polen var klart best i finalekampen, og nesten alt gikk deres vei. Her ble stjernespilleren deres, Michal Klukowski (som allerede har VM-titler i åpen klasse) tilfeldigvis spillefører som syd i hjerterkontrakt etter en polsk kløver fra nord, innmelding 1 ruter fra øst i ugunstig sone, og 1 hjerter som viste spar fra syd. Mot 6 hjerter kom kløver dame i utspill.

Det var sjansen Klukowski trengte. Han satte i gang med hjerterboka, og øst kom i sakeproblemer. Før den siste hjerteren så det slik ut:

Nå spilte Klukowski kløver til kongen og trumfet en kløver. I det stikket måtte øst ned på tre kort – et valg mellom pest og kolera. Hvis han kaster en ruterhonnør får han for sin da single honnør og må spille spar unna kongen. Da får riktignok spillefører et valg, men etter østs innmelding velger nok polakken å satse på at øst har spar konge, ikke knekten. Da blir det to sparstikk og tolv i alt.

Øst valgte imidlertid å blanke spar konge i stedet, men Klukowski leste sitsen perfekt og dengte ned spar ess som felte kongen – vunnet slem. Ved det andre bordet kom ruter ut ess ut mot 6 hjerter spilt av nord. Ruter konge i andre stikk tok bort syds ruter, og dermed fantes ingen innspillsvariant. En bet sammen med +980 ga 14 IMP til Polen.

Her kan du lese mer om bridge.