Lederen i Trøndelag Høyre, Michael Momyr, legger ikke skjul på at han synes utspillene som har kommet i etterkant av onsdagens møte, der ledelsen i partiets fylkestingsgruppe for Trøndelag ble valgt, er uheldige.

- Jeg vil mane til samhold i partiet, og om at vi må gå videre. Samtidig vil jeg advare mot å gå ut med negative personkarakteristikker av hverandre på en slik måte, sier Momyr og fortsetter:

- Jeg vil be folk om å tenke seg om. Ikke glem at dette tross alt handler om folk, om enkeltpersoner. Folk som har stått på og gjort en god jobb for partiet, sier han.

Harde utfall Partiveteran Marvin Wiseth uttalte fredag at han var rystet over sitt eget parti etter at Aarbergsbotten ble vraket.

- Ikke snakk om ultimatum

Møtet onsdag blir av flere Adresseavisen har snakket med, beskrevet som rolig og gemyttlig. Momyr understreker at det ikke var snakk om et ultimatum fra partiets gruppeleder Pål Sæther Eiden, som førte til den omstridte avstemningen, der partiets tidligere stortingsrepresentant Torhild Aarbergsbotten ble vraket som nestleder i gruppa til fordel for Henrik Kierulf.

Dette skjedde etter at Siri Holm Lønseth foreslo en slik endring. Avstemningen endte med 12 mot seks stemmer.

- Valgkomiteen, der jeg er leder, la vesentlig vekt på prioriteringene som ble gjort ved siste fylkestingsvalg. Så har fylkestingsgruppene fra Nord- og Sør-Trøndelag prioritert annerledes og ønsket en annen løsning når de komponerer den nye gruppen. Dette er ikke udemokratisk og ikke brudd på den demokratiske prosessen. De har vurdert og prioritert det på en annen måte enn valgkomiteens innstilling, sier Momyr.

Vraket Fylkestopp i Sør-Trøndelag, Torhild Aarbergsbotten, ble vraket av den nye fylkestingsruppa til Høyre onsdag kveld.

Ingen kommentar

- Både Aarbergsbotten og Marvin Wiseth har gått ut med hard kritikk etter avstemningen. Hvordan går dere videre nå?

- Jeg forstår at det vekker reaksjoner når noen har gjort en tørn for Høyre, og ønsker forutsigbarhet omkring sin arbeidssituasjon, men nå må vi gå videre. Det klarer vi. Vi må heve oss over personangrep og gå videre, sier han.

- Er du overrasket over utspillene, blant annet fra Wiseth?

- Ja. Det jeg kan si, er at det som er sagt må stå for Marvins regning. Jeg ønsker ikke å kommentere det ytterligere, sier Momyr.

Høyre sentralt opplyser at de ikke har noen planer om å engasjere seg i personkonflikten. De henviser alle spørsmål om konstitueringen til lederen av Trøndelag Høyre, Michael Momyr. Den sentrale partiledelsen har heller ingen kommentar til løftene fra partiveteranen Wiseth - om at han fortsetter sitt medlemskap i partiet for å motarbeide den påtroppende gruppeledelsen.

Har fått mye støtte

Torhild Aarbergsbotten sier til Adresseavisen at hun har fått mye støtte og trøstende ord de siste dagene, men at hun fortsatt er like sjokkert over utmanøvreringen i fylkestingsgruppen til partiet.

- I en nominasjon er man forberedt på at det kan gå begge veier. Jeg hadde i mine villeste fantasier ikke drømt om at dette faktisk skulle skje i konstitueringen, sier hun.

Støtten fra Marvin Wiseth har varmet spesielt, Aarbergsbotten er glad for at han ikke meldte seg ut av Høyre – noe han i Adresseavisen fredag fortalte at han vurderte.

- Jeg er glad for at han blir i partiet. Det verdisettet han står for er viktig for Høyre.

- Mye å takke Høyre for

Selv har hun ingen planer om å forlate partiet.

- Jeg har mye å takke Høyre for, og jeg er utrolig glad for all tilliten jeg har fått gjennom mitt politiske virke. Jeg skiller mellom partiet Høyre og disse to karene, og har ikke tenkt å slå opp med partiet.

- Hva skjer nå? Fortsetter du?’

- Jeg er folkevalgt, og går tilbake til jobben min som gruppeleder frem til vi blir slått sammen om tre måneder.

- Hvordan blir det?

- Det er min jobb, og den må jeg gjøre. Jeg er en profesjonelt innrettet person og innstilt på å løse denne oppgave. Så det tenker jeg må gå greit.

Og etter det?

-Det har jeg ikke tenkt så mye mer på det siste døgnet.