Zimmermann (med Helness-Helgemo) røk i første kamp, og for nr. 2 rangerte Nickell var det slutt i andre kamp. Brogeland-Lindqvist (Scwartz) er fortsatt med. Dette spillet står skribenten Eddie Kantar for, et logisk spill i en serie med spill hvor Kantars spørsmål er: Hva kan gå galt? Det er et av de viktigste spørsmålene spillefører bør stille seg.

Her kom syd i 4 spar etter at vest passet i åpning, og nord åpnet med 1 kløver. Vest spilte ut ruter ess og skiftet i andre stikk til kløver dame. Hvordan ville du spilt kontrakten? Da spillet forekom vant syd med kløver konge, tok to runder trumf (satt 2-2), og spilte hjerter dame som fikk seile. Det gikk galt:

Øst vant med hjerter konge og spilte ruter, og Ø/V fikk tre ruterstikk i tillegg til hjerterstikket. Løsningen ligger i at syd vet vest ikke kan ha hjerter konge da han med den ville hatt åpning. Han har jo allerede vist E-K i ruter og kløver dame. Og øst må ikke få komme inn!

Det unngår syd ved å legge liten fra begge hender på kløver dame i andre stikk! Neste kløver vinnes med kongen. Så to runder spar fulgt av kløver ess med hjerteravkast. Så hjerter ess og hjerter knekt som presser ut østs konge mot trumf hos syd. Godspilt hjerterstikk gir avkast for en ruter hos syd – ti stikk!

Her kan du lese mer om bridge