Tidlig onsdag morgen ble «Kate» det fjerde tropiske uværet som nådde syklon styrke. Hun tar med seg sterk vind og høye bølger sør i Nord-Atlanteren ved USA og til Bermuda.

Stopper innom Skottland

Det skriver Accuweather.com. «Kate» vil utover uken sette kursen mot den nordlige delen av Atlanterhavet. Trolig vil hun gi kraftige vindkast og mye nedbør over Storbritannia i starten av neste uke.

- Mest sannsynlig vil «Kate» stoppe litt opp nord for Skottland enten søndag kveld eller natt til mandag. En rest av syklonen vil komme i vårt område noen dager senere, sier vakthavende meteorolog Arnstein Tjøstheim ved Meteorologisk institutt til Adresseavisen.

Følg VærTorsten på Twitter

- Vanskelig å forutsi bane

Han forteller at siden «Kate» har sin opprinnelse i tropisk strøk, vil syklonen ta med seg en god del fuktighet på sin vei over Atlanterhavet.

- Men det er vanskelig å si hva slags konsekvenser dette får for Norge, og hva slags bane den tar. Det er sannsynlig at det blir en rest av syklonen som treffer sørlige deler av Norge i midten av neste uke, sier han.

Gjør som 16 069  andre - følg VærAdressa på Facebook

Kan bli vått i Midt-Norge

Storm-meteorolog Beathe Tveita opplyser at prognosene viser 50-60 millimeter nedbør fra søndag ettermiddag til mandag ettermiddag.

Vestlandet får trolig mesteparten av regnværet, men Midt-Norge kan også merke syklon-restene.

- Det blir nedbør også i Midt-Norge og i indre strøk av Nordland. Sør-Sverige kommer også til å få det skikkelig vått, sier Tveita til tv2.no.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.