Syd er i 7 grand – en god kontrakt. Det er normalt en enkel storeslem, og ofte er slike spill lettere å spille enn mer uoversiktlige utganger og delkontrakter. Spar 10 kommer ut til østs dame og syds ess. Opptellingen viser tretten enkle stikk (egentlig 14!) om ruterfargen går, dvs. 3-2 sits i ruter, knekten singel, eller knekten fjerde hos vest.

Etter to store ruter oppdages eventuelt den 4-1 sitsen med knekten fjerde hos vest, og en markert finesse ville i så fall sikret alle stikkene. Men her viser det seg at øst har ruterstopper. Da er det kun tolv stikk og ingen farge som kan gi ekstra stikk, så den fine storeslemmen er i fare.

Men det bør ordne seg, og det på en ganske automatisk måte. Øst kan settes under press. Spillefører tar alle stikkene i hjerter og kløver. Før det siste ser det slik ut:

På hjerter knekt må øst enten kaste spar konge (da står knekten), eller kaste en ruter (da står det to ruterstikk til slutt). Det som måtte gjøres her var å teste ruteren, og da det viste seg at ruter satt sånn at fargen ikke kunne løses måtte det følges med på om øst kastet spar konge.

Syd måtte også la være å ta en tredje ruterrunde for å ha overgang både til syd (spar knekt) og nord (ruterstikkene) mot slutten.

Her kan du lese mer om bridge.