– I den tiden brua har vært stengt, har vi registrert store forbedringer i trafikksikkerhet og fremkommelighet for gående og syklende. Vi synes også miljøet på Bakklandet er blitt bedre med mindre støv og støy, sier leder Jenny Persson og nestleder Bjarte Aksnes i velforeningen.

En spørreundersøkelse som velforeningen har gjort blant næringsdrivende på Bakklandet, viser at alle som er spurt ser positivt på stengning av brua.

– Vi kan ikke se at en stenging vil føre til noen vesentlige ulemper for vareleveranser til virksomhetene på Bakklandet, da store biler uansett ikke har lov å kjøre over brua. Tvert imot forventer flere at området blir enda mer attraktivt å besøke nå som det er betydelig mindre biltrafikk, påpeker Persson.

Betydelig forbedring

Velforeningen mener at en permanent stengning av Gamle Bybro og dermed stans i gjennomgangstrafikk på Bakklandet vil bety en betydelig forbedring for miljø og sikkerhet i bydelen.

– Området fra Gamle Bybro og over Øvre Bakklandet har frem til stengningen for biltrafikk før jul i fjor vært et trafikkfarlig område. Dette gjelder spesielt krysset Gamle Bybro - Brubakken - Øvre og Nedre Bakklandet, hvor fire gater møtes samtidig som det er mye trafikk av fotgjengere og syklister. Biltrafikken er i konflikt med syklistene i et prioritert område for syklistene.

Dette er også en av hovedrutene for syklister. Området oppleves tryggere for de gående og syklende nå. På Gamle Bybro er det også mange turister og lokale som nyter utsikten og tar bilder og som ikke alltid er oppmerksomme på biltrafikken, sier Aksnes.