Etter en varm og solrik start på høsten i dag, slår været om til grått, vindfullt og ikke minst vått i morgen.

Prognoser fra Meteorologisk institutt viser at det kan komme 70 millimeter nedbør i Trondheim fra søndag og en uke framover. Slår nedbørprognosene til, går det mot den våteste innledningen av høsten siden 1976. Da falt det 93 millimeter de ni første dagene av september.

Gjør som 5119 andre - følg Væradressa på Facebook – landets best oppdaterte værside

Følg VærTorsten på Twitter

Lavtrykk på rekke og rad

Varslene viser at fuktige lavtrykk med masse nedbør kommer på rad og rekke inn mot Vestlandet og Midt-Norge i neste uke. Det ene lavtrykket avløser det andre nærmest uten pause.

Selv om enkelte dager peker seg ut som noe våtere enn andre, er det ingen ekstremnedbør i vente noen av dagene. Det vil regne jevnt og trutt med mellom 5 og 20 millimeter nedbør hver dag.

Onsdagen peker seg hittil ut som den aller våteste dagen med nærmere 20 millimeter nedbør, men også mandagen har rundt 15 millimeter i prognosene.

LES OGSÅ: Høststart med frostnatt

LES OGSÅ: Tørreste august på 44 år

Sterk sørlig kuling i morgen

Etter dagens varme og solrike septembervær, blir det en brå overgang til kraftig vind opp i sterk sørlig kuling utsatte steder sør for Trondheimsfjorden i morgen. Fra om ettermiddagen blir det sørvestlig kuling og regnbyger.

Tror du at regnet tar slutt over neste helg, må du tro om igjen.

To uker med regn

Med unntak av lørdagen, er resten av dagens 15 dagersvarsel stappfullt av nedbør. Det blir regn hver dag helt til midten av september.

Det er med andre ord ingen tvil om at høstværet er over oss.

Dette nedbørkartet fra metwuv.com viser nedbørsituasjonen tirsdag i neste uke. De gule og grønne fargene markerer den kraftigste nedbøren, mens tallene på kartet er lufttrykk. Foto: Kart: metvuw.com