- Det varme været har gjort det svært tørt mange steder. Dersom det kommer litt vind, skal det svært lite til før bråtebrenningen kommer ut av kontroll. Vi henstiller derfor til publikum om å utsette denne typen aktivitet til det ikke lenger er så stor brannfare, sier  brannmester Fred Mælen i Sør-Trøndelag brann -og redningstjeneste til adressa.no

Brannvesenet har de siste dagene rykket ut til en rekke bråtebranner som har kommet ut av kontroll og brannvesenet mener det er på plass med en advarsel.

- Hva med pinsebål i kveld?

- Dersom noen skal tenne bål må de ha slukningsutstyr og vann lett tilgjengelig slik at det kan slukkes umiddelbart dersom ild fra bålet antenner gress eller lignende i nærheten. Det kan også være på sin plass å minne om at pinsebål og beruselse ikke hører sammen. Å gjøre opp bål under de nåværende forholdene krever at man er meget aktsom så lenge bålet brenner, sier Fred Mælen.

Sør-Trøndelag politidistrikt advarte i en Twitter-melding i ettermiddag: «ADVARER MOT GRESS- OG BÅLBRENNING. Flere meldinger de siste dagene hvor folk har mistet kontrollen!!!!», skriver politiet i twittermeldingen.