Edgar Sandaune er flittig bruker av området. Han pleier å parkere ved Utleirahallen og så begi seg opp stien mot Estenstaddammen.

Edgar Sandaune er ofte på tur i området og benytter stien hvor det har gått ras.

- Jeg mener det raset gikk for om lag ett år siden etter et kraftig regnvær, men vil ikke være bastant på det. Det ser litt skummelt ut da raset også har tatt med seg noen trær, sier Sandaune.

Turtips: Det kompisen fortalte om Hevillen var ikke bløff

Tomset-området

Den velbrukte turstien går fra jordene øst for Utleirahallen og opp mot Tomsetmyra retning Estenstaddammen. En liten kilometers gange ligger stedet der raset har gått. På turen oppover kan man se store mosegrodde steinblokker som har rast ned fra fjellet for mange år siden. Raset det her er snakk om er ganske ferskt.

Steinene som raste ned stanset omlag fem meter fra stien.

Adressas turtips: På vei over myra mot Svarttjønna møter vi lukten av ferske pannekaker

30x10 meter

To store og noen mindre steinblokker har rast ned fra den bratte fjellsiden som ligger nord for stien. Raset er om lag 30 meter langt og ti meter bredt. Den største steinen, som er om lag to ganger fem meter stor, har stanset fem meter fra stien. Raset har tatt med seg store trær på tur ned.

Turtips: Burmaklippen - et småskummelt og lett tilgjengelig turmål

- Størst fare vinterstid

Da Adresseavisen kontaktet Trondheim bydrift, sendte de folk oppover for å se på saken.

- Vi har hatt folk oppover for å se på raset. Dette er ikke en kommunal sti og er ikke en del av vårt løypenett. Den går over privat område. Det har vært et ras der, og antagelig har det gått i løpet av vinteren. Vår mann som har vært der oppe, mener at det ikke skal være fare for nye ras nå i sommer. Dersom det skulle skje noe mer, vil faren være størst i forbindelse med isspreng vinterstid, sier Roger Hagestuen i Trondheim bydrift.

Adressas turtips: Kjærlighet i tårnet på Solemsvåttan