Vest åpnet med 1 grand (15-17), og øst sa 4 kløver som var overføring til hjerter. Syd sa 4 spar som vest doblet med pass rundt. Vest spilte ut hjerter konge og fortsatte med esset. Ser du noen fare i dette spillet?

Det ser ut som om det kun er to tapere i rødfargene i tillegg til trumfesset, så denne doblede utgangen står vel? Da spillet forekom trumfet glad og fornøyd syd den andre hjerteren og spilte trumfkongen. Da ble det bet etter godt motspill:

Vest stakk med trumfesset, og øst la styrkekast i ruter. Da fant vest pent liten ruter unna E-D-x-x. Øst fikk komme inn og spilte en tredje runde hjerter. Forsvaret hadde allerede tre stikk, og syd kunne ikke forhindre at trumftieren voks til stikk – en bet. Dette kunne lett vært unngått om syd hadde stilt seg spørsmålet vi nevnte i starten.

Det eneste som kan gå galt her er at trumfen sitter 3-0 og øst får komme inn for å spille hjerter til trumfhøyning. Hvis øst har trumfesset sitter fargen 2-1 og det er ingen fare. Så østs inntak må være i ruter om det skal kunne gå galt. Syds mottrekk er i andre stikk å kaste ruter 8 på vests hjerter ess. Det er kun et bytte av stikk, Ø/V får to hjerterstikk i stedet for ett i ruter og ett i hjerter. Øst kan aldri få komme inn, og deretter kan ikke forsvaret få mer enn for trumfesset.

Her kan du lese mer om bridge