fredag 24.02 2017
01:46

Bare to nye oljestudenter ved NTNU

I 2014, før oljeprisfall og 50.000 stillingskutt i bransjen, var det 60 førsteårsstudenter i petroleumsfag ved NTNU. I år er det bare to førsteårsstudenter. 

01:15

Oslo byråd med ny avgift for bensin- og dieselbiler 

Byrådet i Oslo ønsker å innføre en ny avgift for tunge kjøretøy allerede i år og utreder muligheten for en ny avgift for personbiler også, ifølge Aftenposten. 

00:10

Solberg støttet departementenes ønske om å stoppe rapport

Statsminister Erna Solberg (H) stilte seg bak Forsvars- og Justisdepartementenes ønske om å nekte å sende Stortinget en kritisk rapport fra Riksrevisjonen.

00:09

Menn er mer fysisk aktive enn kvinner

Menn oppgir å være mer fysiske aktive enn det kvinner gjør. Men forskning viser at menn har lettere for å overdrive når de snakker om egen treningsinnsats.

Leses nå:
fredag 24.02 2017
00:05

Dag Østerberg er død

Sosiolog og filosof Dag Østerberg er død, 78 år gammel. Han huskes som en banebrytende tenker.

torsdag 23.02 2017
22:29

Frp vil frata somalisk statsminister norsk pass

Frps innvandringspolitiske talsmann vil ta fra Hassan Ali Khaire, som er påtroppende statsminister i Somalia, det norske statsborgerskapet.

21:52

- Kunnskapsministeren flytter sentrum mot den ekstreme høyresiden

Snorre Valen mener kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) beveger seg ut på dypt vann når han iler til og gir sin støtte til redaktør i Human Right Service (HRS), Nina Hjerpset-Østlie, på Twitter.

21:44

Havarert skip i Rogaland ba aldri om hjelp

Det havarerte lasteskipet Tide Carrier ba aldri selv om assistanse. Hovedredningssentralen ble varslet av sjøtrafikksentralen på Kvitsøy i Rogaland.

20:15

85 år gammel mann funnet død i sjøen ved Os

En 85 år gammel mann ble funnet død i sjøen ved Os sør for Bergen torsdag kveld.

20:01

Gratulasjonene har strømmet inn til kong Harald

Over 9.000 personer har skrevet hilsen til kong Harald på 80-årsdagen via Slottets nettsider. Blant hilsenene er også en mengde bilder, tegninger og videoer.

19:02

Tubfrim delte ut over en halv million kroner

I disse digitale tider holder Tubfrim stand og de deler ut 650.000 kroner takket være sin innsamling av brukte frimerker som de har samlet inn i snart 90 år.

18:23

Telenors besværlige India-satsing er over

Utfordringene i India burde ikke kommet som noen overraskelse på Telenor, mener kommentator. Prosjektet ble et tapssluk på 26 milliarder kroner.

18:21

Polsk arbeider fikk betalt i sigaretter

I fjor avdekket politiet 254 nettverk som driver med arbeidslivskriminalitet i Norge. En polakk fortalte at han ble betalt i penger og sigaretter.

18:12

Færre gifter seg i Norge

Ikke siden 2006 har det blitt inngått færre ekteskap i Norge enn i fjor. Antall skilsmisser og separasjoner er samtidig rekordlavt.

18:07

Tysk kjøtt feilmerket som norsk

8.000 pakker First Price-kjøttdeig var merket som norsk kjøtt, men var egentlig tysk. Leverandøren sier det er beklagelig, men trekker ikke produktet tilbake.

torsdag 23.02 2017
17:36

Bergingen av Tide Carrier vil koste mange millioner

Kystverket og bergingsselskapet kan komme til å kreve minst 5 millioner kroner etter bergingen av lasteskipet Tide Carrier ved Feistein fyr på Jæren.

17:27

Telenor-fall på svakt negativ børsdag

Til tross for nyheten om at Telenor selger seg ut i India, falt selskapet svakt på Oslo Børs torsdag. Hovedindeksen gikk ned 0,2 prosent, til 693,29 poeng.

16:44

Nominasjonene til Ibsenprisen er klare

I år er dramatiske tekster fra teaterscener i Stavanger, Bergen og Oslo nominert til Ibsenprisen 2017.

16:08

Innrømmet drap på moren – slipper trolig soning i fengsel

Politiet mener en mann i 30-årene må dømmes til overføring til tvungent psykisk helsevern etter drapet på moren (64) i Lier Buskerud i fjor.

15:53

HMS-ansvarlig dømt etter arbeidsulykke

En HMS-ansvarlig i en bedrift i Rygge er dømt til en måneds betinget fengsel for ikke å ha fulgt arbeidsmiljøloven i forbindelse med en dødsulykke i 2015.

torsdag 23.02 2017
15:09

Petroleumstilsynet: – Sikkerhet er ferskvare

Petroleumstilsynet fikk i 2016 flere bekymringsmeldinger om helse og sikkerhet offshore enn noe tidligere år. Meldingene er mer komplekse enn før.

14:44

Småbarnsfar tiltalt for overgrep i Dark Room-saken

En mann i 20-årene er tiltalt for flere seksuelle overgrep mot barn. Tiltalen har forbindelse med Dark Room-saken.

14:04

Nå kan du søke om penger til søppelrydding langs kysten

Fram til 16. mars kan man søke Miljødirektoratet om penger til prosjekter som kan bidra til å rydde opp i forsøplingen langs kysten og i havet.

13:49

Meningsmåling: Stor motstand mot tvang i kommunesammenslåing

I en ny meningsmåling svarer over halvparten av de spurte at de er imot at staten bruker tvang for å få kommuner til å slå seg sammen.

13:05

Norwegian åpner nye ruter til USA

Flyselskapet Norwegian åpner ti nye transatlantiske ruter fra De britiske øyer til USAs østkyst.

torsdag 23.02 2017
13:00

Dømt for drapsforsøk på politimenn i Vennesla

En 29 år gammel mann fra Vennesla er i Kristiansand tingrett dømt til psykisk helsevern for å ha knivstukket en politimann og en politistudent i november 2015.

12:58

Venstre: – Må ha enighet mellom alle fire partier

Regjeringen har sendt ut på høring et forslag om å endre naturmangfoldloven. I samarbeidsavtalen med Venstre og KrF står det at loven skal forbli slik den er. 

12:07

Skiløper tatt av skred i Sogndalsdalen 

En skiløper ble tatt av snøskred i Sogndalsdalen torsdag, men kom seg ut på egen hånd. Politiet advarer mot stor skredfare.

11:47

Spesialenheten henlegger sak om dødsfall etter utrykning

En motorsyklist døde da han kjørte av veien etter at en sivil politibil kjørte etter ham med blålys. Politiet opptrådte forsvarlig, konkluderer Spesialenheten.

11:44

Vigdis Hjort overveldet over prisnominasjon

Vigdis Hjort sier at hun er overveldet over å ha blitt nominert til Nordisk råds litteraturpris. Hjort er nominert for sin kritikerroste bok "Arv og miljø".

torsdag 23.02 2017
11:32

Norske pasienter venter lengst på behandling 

Norske pasienter er blant dem i Europa som er minst fornøyd med ventetiden og tilgjengeligheten i helsetjenesten, viser en europeisk undersøkelse.

11:16

Ekspertene venter lønnsvekst på 2,6 prosent

Økonomiekspertene venter en lønnsvekst på 2,6 prosent. Husholdningene er mer forsiktige, og tror lønningene vil stige med 1,8 prosent, ifølge Norges Bank.

10:59

Dobling av unge uføretrygdede

Helsedirektør Bjørn Guldvog er bekymret over at antall unge uføretrygdede i alderen 20 til 29 år har nær doblet seg i løpet av de ti siste årene. 

10:55

Nedgangen i investeringene i industrien mindre enn ventet

Investeringsnedgangen i norsk industri er i ferd med å flate ut. Bedriftene anslår en høyere investeringstakt i første kvartal i år enn i fjor, ifølge SSB.

10:27

Evakuerte i Longyearbyen får hente eiendeler

De evakuerte etter tirsdagens skred i Longyearbyen får torsdag ettermiddag lov til å hente personlige eiendeler ut av husene sine.

10:06

Tide Carrier slepes mot Åmøyfjorden

Kystverket melder at den statlige aksjonen knyttet til lasteskipet Tide Carrier er avsluttet. Kystverkets vaktlag følger slepet mot Åmøyfjorden.

09:08

Brekke: – Sikrer fremtiden ved avslutte Telenor India

Telenor trekker seg ut av kjempesatsingen i India. – Klart det var en vanskelig beslutning, men vi tjente ikke penger der, sier konsernsjef Sigve Brekke.

08:28

Pågrepet etter mislykket minibank-innbrudd

Fire menn er pågrepet etter at de natt til torsdag prøvde å bryte seg inn i en minibank i Stryn i Sogn og Fjordane.

06:22

Tre års fengsel for voldtekt av eldre kvinne

En mann i 40-årene er dømt til fengsel i tre år og til å betale oppreisningserstatning på 100.000 kroner for å ha voldtatt en eldre kvinne i hennes hjem.

05:30

Seks av ti foreldre bekymret for barnas nettsikkerhet 

I en undersøkelse gjort for Telenor svarer 60 prosent av foreldrene at de er bekymret for barnas sikkerhet på nett. Størst er frykten for eksponering for vold.

03:27

Klinikker reklamerer ulovlig for Botox

Klinikker må skjerpe seg og føle regelverket, er meldingen fra Statens legemiddelverk etter klinikkers ulovlige markedsføring av Botox. 

02:39

Rekordår for Møllergruppen tross dieselskandale

Norges største importør av Audi, Volkswagen og Skoda fikk massiv negativ omtale etter dieselskandalen. Nå noterer de seg tidenes beste resultat for 2016.

01:58

Annethvert bedriftssalg går til utlandet

Når norske bedrifter selges kjøper utenlandske interesser rundt halvparten av dem. Utenlandskeide selskaper står for en tredel av omsetningen i Norge.

01:02

Kaci Kullmann Five bisettes mandag

Høyres første kvinnelige partileder, tidligere statsråd og leder av Nobelkomiteen Karin Cecilie «Kaci» Kullmann Five bisettes mandag fra Lommedalen kirke.

00:57

Eldre mann funnet død etter brann på Nesodden

En mann i midten av 70-årene ble funnet død etter at brannvesenet rykket ut til en bolig på Nesodden i Akershus. Politiet mistenker kullosforgiftning.

00:09

Kan ikke slepe Tide Carrier før torsdag

Beredskapen i forbindelse med lasteskipet Tide Carrier ble trappet ned onsdag kveld. På grunn av sterk vind vil ikke skipet kunne slepes før torsdag.