Gå til mobilutgaven
torsdag 25.08 2016
20:09

Mann savnet etter trafikkulykke utenfor Harstad

Harstad (NTB): Politiet i Troms leter etter enn mann som er savnet etter en trafikkulykke på E10 ved Tjeldsundbrua torsdag morgen.

19:50

Vil lokke flyselskaper til å fly fra Rygge

Oslo (NTB): Verken SAS, Norwegian eller Widerøe varsler noen storsatsing på Moss Lufthavn Rygge dersom flyplassen likevel overlever.

19:04

Liten nedtur på Oslo Børs

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs falt med 0,42 prosent til 616,68 poeng torsdag.

18:20

Aschehougprisen til Per Petterson

Oslo (NTB): Forfatteren Per Petterson ble tildelt Achehougprisen under forlagets årlige hagefest. – Årets vinner er en grundig og ordentlig språkkunstner, sier juryen.

Leses nå:
torsdag 25.08 2016
17:59

Togtrøbbel mellom Drammen og Sandvika

Sandvika (NTB): Det ble full stans i togtrafikken mellom Drammen og Sandvika da et tog rev ned en kontaktledning torsdag ettermiddag.

17:59

Gikk glipp av ungdomsskolen – tapte i retten

Oslo (NTB): Kvinnen som krevde 5 millioner i erstatning fra Oslo kommune fordi hun måtte slutte på skolen for å gjøre husarbeid hjemme som 13-åring, tapte i retten.

17:58

Fengselsbetjent siktet for å ha mottatt bestikkelser

Oslo (NTB): En fengselsbetjent i Oslo fengsel er pågrepet og siktet for å ha mottatt bestikkelser av den korrupsjonssiktede advokaten Amir Mirmotahari.

17:26

Frifunnet for sovevoldtekter av samboeren

Stavanger (NTB): Juryen i Gulating lagmannsrett frifinner en 46-åring fra Rogaland for ti voldtekter av samboeren sin.

17:17

Norgesgruppen øker overskuddet mer enn matprisene stiger

Oslo (NTB): Norgesgruppen økte inntektene med 7, 4 prosent i første halvår i år og omsatte mat og dagligvarer for 38 milliarder kroner. Overskuddet før skatt endte på drøyt 1,3 milliarder kroner.

16:04

Skoleleder dømt for overgrep mot jente

Namsos (NTB): En skoleleder i 50-årene er i Namdalen tingrett dømt til 16 måneders fengsel for ha begått et seksuelt overgrep mot ei åtte år gammel jente.

15:44

Overgrepsbilde-siktet i Bergen blir løslatt

Bergen (NTB): Politiet har ikke bedt om forlenget varetekt for en mann i 20-årene som er siktet for besittelse av bilder som viser overgrep mot barn. Mannen har arbeidet i en rekke barnehager i Bergen.

15:43

895 dømt for trygdebedrageri for 180 millioner kroner

Oslo (NTB): 920 personer var tiltalt for trygdebedrageri i fjor. 895 av dem ble dømt for bedrageri av totalt 180 millioner kroner, ifølge en oversikt TV 2 har laget.

15:16

Rådgivende ingeniører: – Falsk jordskjelvtrygghet i Norge

Oslo (NTB-Per-Helge Berg): Norge er ikke spesielt utsatt for jordskjelv, men Rådgivende ingeniørers forening (RIF) mener at et sterkt skjelv kan få store konsekvenser for bygninger som Slottet og Stortinget.

15:00

IS-siktet verdaling varetektsfengslet i fire uker

Oslo (NTB-Birgitte Iversen): En 32 år gammel etnisk norsk mann fra Verdal som er siktet for deltakelse i ekstremistgruppen IS i Syria, er varetektsfengslet i fire uker. Mannen nekter straffskyld.

14:02

Varsler betydelig nedbemanning i Aftenposten

Oslo (NTB): Det går mot betydelige kutt i Aftenposten. På et allmøte torsdag varslet sjefredaktør Espen Egil Hansen en større omstilling og nedbemanning i avisen.

torsdag 25.08 2016
13:54

Petroleumstilsynet: – Menneskeliv kunne gått tapt på Kårstø

Aksdal (NTB): Gasslekkasjen på Statoils anlegg på Kårstø i Tysvær i Rogaland kunne ha endt med dødsfall, slår Petroleumstilsynet fast i sin gransking av ulykken.

13:26

Kristin-tiltaltes bror mener vitner tilpasser forklaringene

Oslo (NTB): Broren til mannen som er tiltalt for å ha drept Kristin Juel Johannessen, anklager sentrale vitner for å tilpasse forklaringene sine for å ramme lillebroren.

13:15

Regnbueflagg fjernet i Kristiansand

Kristiansand (NTB): I fjor ble regnbueflaggene på Lundsbrua i Kristiansand kappet ned. Onsdag morgen skjedde det samme.

13:01

Kan bli første polstreik på 30 år

De ansatte på Vinmonopolet vil ha innflytelse over tjenestepensjonen, men ledelsen sier nei. Det kan bety streik og stengte pol. De ansatte sier de planlegger tørrlegging av Norge.

12:41

UDI legger ned 7.000 mottaksplasser

Oslo (NTB): Utlendingsdirektoratet (UDI) legger ned 7.000 plasser på asylmottakene her i landet. Årsaken er at det har kommet langt færre asylsøkere enn antatt i år.

torsdag 25.08 2016
10:41

Havnemeklingen utsatt til slutten av september

Oslo (NTB): Pausen i havnemeklingen vil vare i ytterligere fire uker. Trolig gjenopptakelse er 23. september, opplyser riksmekler Nils Dalseide.

10:35

Nesten én av ti får uføretrygd

Oslo (NTB): Nesten én av ti i aldersgruppen 18 til 67 år er i dag uføre. Det siste året har andelen økt fra 9,4 til 9,5 prosent, viser nye tall fra Nav.

10:19

Horst: – Kristin-tiltalt lignet på Lågendalsmannen

Oslo (NTB): Det første daværende politietterforsker Jørn Lier Horst tenkte da han møtte 39-åringen som er tiltalt i Kristin-saken, var at han hadde åpenbare likheter med Lågendalsmannen.

10:18

Krimforfatter Jørn Lier Horst vitner i Kristin-saken

Oslo (NTB-Steinar Schjetne): For 17 år siden var krimforfatter Jørn Lier Horst politimann. Torsdag skal han vitne i retten om Kristin-drapet – verkebyllen av en sak som han deltok i etterforskningen av.

10:02

Forskning knytter overvekt til åtte nye krefttyper

Oslo (NTB): Fravær av underhudsfett reduserer risikoen for flere vanlige kreftformer i Norge. Det inkluderer kreft i bukspyttkjertelen, eggstokkreft og beinmargskreft.

torsdag 25.08 2016
09:52

Polaris Media varsler nedbemanning de neste årene

Tromsø (NTB): Mediekonsernet Polaris Media straffes hardt av sviktende annonseinntekter og varsler at en vesentlig del av spareplanen fram mot 2020 innebærer nedbemanninger.

09:46

Mæland får brev fra kontrollkomiteen

Oslo (NTB): Næringsminister Monica Mæland (H) kan vente seg et brev fra Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

09:32

Godt iskremsalg gir stabilt resultat for Tine

Oslo (NTB): Tine Gruppa hadde et resultat før skatt på 488 millioner kroner i andre kvartal i år. Det er 12 millioner kroner mer enn i samme kvartal i fjor.

09:27

Seadrill-overskuddet krymper

Oslo (NTB): Riggkjempen Seadrill hadde et omsetningsfall på nesten 25 prosent i andre kvartal. Selskapet er imidlertid fornøyd med en rekordhøy oppetid.

09:21

Pelsdyralslaget fornøyd med ny undersøkelse

Oslo (NTB): Én av fem bønder mener pelsdyroppdrett bør forbys, viser en ny undersøkelse.

torsdag 25.08 2016
08:34

Regjeringen gir Lerøy grønt lys til sjømatoppkjøp

Oslo (NTB): Nærings- og fiskeridepartementet har godkjent den fiskerimessige delen av Lerøys planlagte kjøp av Havfisk og Norway Seafoods.

08:24

Voldtektssiktet 19-åring varetektsfengslet

Bergen (NTB): En av de to tenåringene som er siktet for å ha voldtatt en mindreårig jente i Bergen er varetektsfengslet i to uker.

07:59

SalMar flyr høyt på skyhøye laksepriser

Sistranda (NTB): Oppdrettsselskapet SalMar nyter godt av en laksepris som har skutt i været det siste året og leverer et rekordresultat i andre kvartal.

07:54

Inntil 100 må gå i NorSea Group

Stavanger (NTB): NorSea Group AS, som betjener de store oljebasene langs kysten, rammes nå hardt av oljenedturen. Mellom 80 og 100 fast ansatte mister jobben, flest i Stavanger og Kristiansund.

07:36

Mann tiltalt for nettovergrep mot 39 jenter

Elverum (NTB): En elverumsmann i 40-årene er tiltalt for omfattende overgrep mot 39 unge jenter på nett.

07:27

Rygge-ansatte tatt på senga av flyplassplaner

Moss (NTB): At en privat gruppering planlegger videre drift av Moss Lufthavn Rygge, kom som lyn fra klar himmel for de ansatte ved flyplassen.