Gå til mobilutgaven
fredag 29.07 2016
06:59

Statoil gjør milliardkjøp på brasiliansk sokkel

Oslo (NTB): Statoil kjøper eierandelen til det statlige brasilianske oljeselskapet Petrobras i Santos-bassenget utenfor kysten av Brasil for over 21 milliarder kroner.

06:50

En død og fire til sykehus etter båtulykke i Gulen

Eivindvik (NTB): En mann i 60-årene døde da en fritidsbåt gikk på et skjær i Gulen i Sogn og Fjordane. I tillegg er fire personer fraktet til sykehus etter ulykken.

06:04

Fagfolk kritiske til effekten av spabehandling

Oslo (NTB): Eksperter har vurdert den påståtte effekten av behandlinger som tilbys på norske spasentre. De er kritiske til det som loves.

05:47

Retten fjernet restriksjoner på Schumanns prøveløslatelse

Elverum (NTB): I to år har NOKAS-raner Kjell Alrich Schumann vært prøveløslatt, men med strenge restriksjoner. Nå er restriksjonene fjernet av tingretten.

Leses nå:
fredag 29.07 2016
05:14

Fire av ti mener de får lite igjen for lisenspengene

Oslo (NTB): 41 prosent av befolkningen mener at de får lite igjen for NRK-lisensen, ifølge en ny undersøkelse.

03:34

SV vil skrinlegge planlagte veiutbygginger

Oslo (NTB): Den omfattende veiutbyggingen som skjer i Norge er en «gigantisk feilinvestering», mener SVs partisekretær Kari Elisabeth Kaski.

03:15

Mann banket opp etter Pokémon Go-krangel

Sandefjord (NTB): En mann er kjørt til legevakta med hodeskader og en annen sitter i arresten etter en krangel om Pokémon Go i Sandefjord.

02:48

Produktplassering på TV har vokst seg stort

Oslo (NTB): Etter at produktplassering ble lov på norsk TV i 2013, har markedet vokst til mellom 300 og 400 millioner kroner.

01:31

Norske sykehus er blitt vurdert av pasientene

Oslo (NTB): Samlet sett er norske pasienter mer fornøyde med landets sykehus enn de har vært før. Best ut kommer sykehusene i Skien, Flekkefjord, Tynset og Eidsvoll, ifølge en omfattende undersøkelse.

00:26

«Onkel» i Amerika betalte millioner for norsk fylkesvei

Rissa (NTB): Innbyggerne i Rissa i Sør-Trøndelag feirer at de ha fått 5,5 kilometer med nyasfaltert fylkesvei. Norskamerikaneren Kristian P. Berg (91) bladde opp rundt 2,5 millioner kroner til veiprosjektet

00:15

Politikere mener stortingsregler er gammeldagse

Oslo (NTB): Martin Henriksen (Ap) og flere stortingskolleger mener dagens voteringsordning på Stortinget er gammeldags og tilpasset eldre menn med hjemmeværende koner.

00:05

Ni av ti unge ønsker fast jobb

Oslo (NTB): At faste arbeidsplasser blir mindre viktig for den yngre garde, stemmer ikke. De aller fleste unge ønsker fast jobb, viser en undersøkelse.

torsdag 28.07 2016
23:42

Mulig trusselsituasjon på Jæren avklart

Nærbø (NTB): Politiet har kontroll etter det som ble beskrevet som en trusselsituasjon på Nærbø i Rogaland.

22:47

Mann siktet for drap på kvinne i Tromsø

Tromsø (NTB): En kvinne er funnet død i en leilighet i Tromsø. En mann er pågrepet og siktet for forsettlig drap.

22:36

Gasslekkasje utløste full alarm i Nordsjøen

Ansatte om bord på produksjonsskipet Alvheim FPSO greide selv å fjerne eksplosjonsfaren etter lekkasje.

torsdag 28.07 2016
22:26

Nedbørsrekord i julivåte Bergen

Bergen/Oslo (NTB-Linus Røvik Hauge): Mørke og regntunge skyer har gitt den våteste juli i Bergen på over 30 år. Spørsmålet er om det vil øse ned så mye de neste dagene at nedbørsrekorden fra 1964 blir knust.

22:19

Politiker vil ha båndtvang for katter

Stavanger (NTB): Jan Erik Sønderland, bystyrerepresentant for Venstre i Stavanger, ønsker båndtvang og obligatorisk ID-merking for katter.

20:59

Lagmannsretten avviste anke om hatefulle ytringer

Sandnes (NTB): Gulating lagmannsrett vil ikke behandle anken fra en mann som i tingretten ble dømt for å skrive hatefulle ytringer på Facebook. Han vurderer å anke avvisningen.

20:49

Mann kullosforgiftet på sjark i Hordaland

Kleppestø (NTB): En mann i 40-årene som jobbet med å pusse opp en sjark i Askøy i Hordaland, ble kullosforgiftet og måtte hentes opp fra lasterommet av brannvesenets røykdykkere.

20:31

Mann alvorlig klemskadd i Rogaland

Vikevåg (NTB): En 36 år gammel mann pådro seg alvorlig klemskader da han jobbet i sin hage på Rennesøy utenfor Stavanger torsdag ettermiddag.

torsdag 28.07 2016
18:13

Gutt satte fyr på pall med grillkull i Hedmark

Skarnes (NTB): En yngre gutt satte fyr på en pall med grillkull inne i en Europris-butikk på Skarnes i Sør-Odal kommune i Hedmark torsdag ettermiddag.

18:00

Åpning for kvinneflertall i styret i Indremisjonsforbundet

Oslo (NTB): Kvinner kan for første gang få en mulighet til å komme i flertall i styret i Indremisjonsforbundet etter et hastevedtak på generalforsamlingen i Ålesund torsdag.

17:30

Statoil fortsetter å dra Oslo Børs ned

Oslo (NTB): Oslo Børs åpnet og stengte med røde tall torsdag. Statoil falt ytterligere, og hovedindeksen endte med et fall på 1,2 prosent til 615,63 poeng.

17:24

Rektor tiltalt for voldtekt av barn

En mann i 50-årene er tiltalt for seksuelt overgrep mot ei åtte år gammel jente i januar i år. Mannen er rektor ved en skole i Trøndelag.

16:32

Dom for overgrep mot barnehagebarn blir stående

Oslo (NTB): Høyesterett vil ikke behandle anken fra mannen som er dømt til forvaring for overgrep mot 15 barnehagebarn i Tromsø.

torsdag 28.07 2016
16:10

56 flyktninger reddet av norsk redningsskøyte

Aten (NTB): Den norske redningsskøyta Peter Henry von Koss fortsetter å plukke opp flyktninger i Egeerhavet. Torsdag morgen ble 56 flyktninger tatt om bord.

15:44

Norske Skog har nominert ny styreleder

Oslo (NTB): Valgkomiteen har foreslått Henrik A. Christensen som ny styreleder for Norske Skog. Den nåværende styrelederen i den gjeldstyngede papirprodusenten tar ikke gjenvalg.

15:42

Gutter tatt for hærverk på skole i Troms

Sjøvegan (NTB): To tenåringsgutter er pågrepet etter at det ble oppdaget hærverk for flere hundre tusen kroner på Lavangen skole i Troms.

15:01

Fylkesvei gjenåpnet etter steinras

Eivindvik (NTB): Fylkesvei 57 ved Sløvåg i Gulen kommune i Sogn og Fjordane er åpnet igjen etter å ha vært sperret av en stor stein.

14:57

Trafikkproblemer for Norway Cup

Oslo (NTB): Det fryktes store køer under Norway Cup-uka på grunn av vei- og jernbanearbeid. – La bilen stå, oppfordrer sjefen for fotballturneringen.

torsdag 28.07 2016
14:30

Innvandring sikrer økende andel under 25 år

Oslo (NTB): Innvandrere og norskfødte med innvandrerforeldre sørger for at personer under 25 år utgjør en stadig økende andel av den norske befolkningen, ifølge en SSB-rapport.

13:55

Aktivitetsgård vil ikke ha flyktninger som gjester

Lom (NTB): Flyktningtjenesten i Lom og Skjåk ønsket å komme på besøk til Nissegården i Lom med flyktninger. Svaret var nei, eierne ønsket ikke besøk av flyktninger.

13:43

PR-byrå skrev tekst til 30.000 til byråd i Oslo

Oslo (NTB-Per-Helge Berg): Samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) skulle skrive en tekst i årsrapporten for Oslo Vognselskap. Det ble leid inn et kommunikasjonsbyrå for å forfatte linjene, og regningen kom på over 30.000 kroner.

13:00

Mann tiltalt for overgrep mot 42 norske og 20 filippinske barn

Bergen (NTB): En 66 år gammel man er tiltalt for overgrep mot 42 norske unge jenter og 20 filippinske barn.

12:49

Flere trenger hjelp på sjøen enn i fjor

Oslo (NTB): Hovedredningssentralene (HRS) har hatt 1.391 sjøredningsoppdrag hittil denne sommeren, en økning på 181 oppdrag fra samme tid i fjor.

11:35

Økning i antall dødsulykker i sommertrafikken

Oslo (NTB): Så langt i sommer har 37 mennesker mistet livet på norske veier. Det er 13 flere enn i samme periode i fjor, men Statens vegvesen sier trenden likevel peker i retning av sikrere veier.