Gå til mobilutgaven
tirsdag 24.05 2016
17:11

Fiskeaksje trakk børsen opp

Oslo (NTB): Oppgang for selskaper som Marine Harvest, Statoil og Hydro bidro til oppgang på Oslo Børs tirsdag. Hovedindeksen endte på 610,77 poeng, en økning på 0,9 prosent.

16:58

Flere tog mellom Oslo og Göteborg

Oslo (NTB): Jernbaneverket og det svenske Trafikverket er enige om en rekke tiltak for å utvikle jernbanen mellom Oslo og Göteborg. Målet er å øke kapasiteten på strekningen.

16:55

Mette-Marit skal lede debatt på Gunhild Stordalen-konferanse

Kronprinsesse Mette-Marit skal lede en paneldebatt under Gunhild Stordalens årlige EAT-konferanse i Stockholm i juni.

16:31

Kronprinsessen skal lede EAT-debatt

Oslo (NTB): Kronprinsesse Mette-Marit skal lede en paneldebatt under Gunhild Stordalens årlige EAT-konferanse i Stockholm i juni.

Leses nå:
tirsdag 24.05 2016
16:27

Steinras på skolevei i Holmestrand

Tønsberg (NTB): Brannvesenet og en hund har søkt gjennom steinraset i Holmestrand. Foreløpig har det ikke kommet melding om personskader.

15:20

Krever merking av oppdrettsfisk

Drammen (NTB): Organisasjonen Norske Lakseelver krever et påbud om at all oppdrettsfisk må merkes, slik at rømt fisk kan spores tilbake til oppdretteren.

15:01

Klart Krf-nei til ny lov om kjønnsskifte

Oslo (NTB): Et flertall av stortingspartiene støtter regjeringens forslag som gjør det mulig å skifte kjønn uten diagnose, uten betenkningstid og uten begge foreldres tillatelse for de under 16 år. KrF er svært uenig.

14:34

Aftenposten felt i PFU for reklamebilag

Oslo (NTB): Aftenposten ble tirsdag felt i Pressens Faglige Utvalg (PFU) for et reklameinnstikk som ikke var godt nok merket.

14:33

Politibil i kollisjon ved Notodden

Notodden (NTB): Tre personer er sendt til legevakt etter at en politibil kolliderte med en personbil under en utrykning ved Notodden i Telemark.

14:23

Skjebnetimer for Rygge

Oslo (NTB): Ledelsen ved Rygge Sivile lufthavn har vært i møter med de tillitsvalgte. Et varslet styremøte i ettermiddag kan besegle flyplassens skjebne.

13:08

Helikopter Service stiller med redningshelikopter

Oslo (NTB): CHC Helikopter Service har undertegnet en kontrakt med Justisdepartementet om å stille med et døgnbemannet redningshelikopter i Florø.

12:47

Trekker tilbake Kavli rekeost

Oslo (NTB): Kavli trekker tilbake Kavli rekeost etter at det er oppdaget bakterievekst.

12:41

TV 2 og NRK får filme deler av Monika-rettssaken

Bergen (NTB): Nordhordland tingrett har gitt tillatelse til at det kan filmes fra oppstarten av rettssaken mot den 34 år gamle litaueren som er tiltalt for å ha drept åtte år gamle Monika Sviglinskaja i 2011.

12:31

Stavanger: Overvåkingskameraer virket ikke

Stavanger (NTB): Overvåkingskameraene i Stavanger som kunne ha opptak av tyvene etter det grove tyveriet av en fotobutikk, var ute av funksjon.

12:03

Norges Bank frykter nasjonal pengekrise

Oslo (NTB): Bankene har ikke beredskapen i orden for å sikre at folk får tilgang til kontanter i en krisesituasjon, mener Norges Bank.

tirsdag 24.05 2016
11:55

Utenforskap er tema for kronprinsessen

Bergen (NTB): Kronprinsesse Mette-Marit besøker språkkafeen på Bergen Offentlige Bibliotek neste uke. Anledningen er årets reise med Litteraturtoget, der tema er utenforskap.

11:51

Høyre-topp vil slå sammen Oslo og Bærum

Oslo (NTB): – Det er en veldig kunstig grense mellom Oslo og Bærum som et sammenhengende byområde, mener Nikolai Astrup, leder i Oslo Høyre. Han mener de to kommunene bør slå seg sammen, men møter motbør.

11:25

Nedgang i bankoverføringer med utlandet

Oslo (NTB): Det ble overført mindre penger både til og fra Norge fra 4. kvartal i fjor til første kvartal i år, viser nye tall. Nedgangen er størst for overføringer til Norge fra utlandet

11:24

Norge slått av Sverige i kredittvurdering

Oslo (NTB): Norge får beste rating hos Moody's. Men de økonomiske utsiktene er enda bedre i Sverige, mener kredittvurderingsbyrået.

10:52

80-åring mister fiskerett etter ulovlig fiske

Fredrikstad (NTB): En 80 år gammel mann er fradømt retten til å fiske for alltid i Fredrikstad tingrett. Han ble også idømt 50 dagers fengsel for ulovlig hummerfiske og brudd på våpenloven.

tirsdag 24.05 2016
09:23

Bergh og Berglund innstilt til Høyesterett

Oslo (NTB): To lagdommere fra Borgarting lagmannsrett er innstilt til de to ledige embetene i Høyesterett. Cecilie Østensen Berglund blir med sine 44 år den yngste dommeren i landets høyeste rettsinstans om det blir hun som får jobben.

09:14

Ekslærer dømt til forvaring for overgrep

Gjøvik/Oslo (NTB-Peter Tálos): Gjøvik tingrett har dømt en overgrepstiltalt tidligere lærer til forvaring i tolv år og forbyr ham å jobbe som lærer eller delta i barne- og ungdomsaktiviteter på ubestemt tid.

06:58

TV-forhandlinger kan føre til svarte skjermer

Oslo (NTB): Om en uke utløper forhandlingsfristen for ny avtale mellom TV 2 og distributørene Canal Digital og Altibox. Forbrukerombudet krever at TV-leverandørene må endre avtalene sine.

06:29

Oslo-politiet strammer grepet om kriminelt miljø

Oslo (NTB): Politiet i Oslo har siden september i fjor arbeidet mot et bestemt kriminelt miljø i hovedstaden. Nylig ble sju personer pågrepet og fengslet.

05:44

Millionbøter til Mesta for manglende brøyting

Trondheim (NTB): Statens vegvesen har bøtelagt hovedentreprenøren Mesta for over tre millioner kroner for mangelfullt vintervedlikehold i Trondheim og i Malvik, Selbu og Klæbu.

tirsdag 24.05 2016
05:36

Full mann førte til nødlanding – risikerer kjempebot

Et Norwegian-fly på vei til Bangkok måtte nødlande for å bli kvitt en full 51 år gammel mann som oppførte seg truende. Nå risikerer han en bot på 210.000 kroner.

04:37

Gjengedal: – 22. juli-rapporten for bastant

Oslo (NTB): Tidligere politimester Anstein Gjengedal i Oslo synes det er på tide at det stilles spørsmål ved innholdet i 22. juli-rapporten og betydningen den har fått.

04:04

Populær kulturgaveordning snart uten penger

Oslo (NTB): Kulturdepartementets gaveordning har snart brukt opp hele årets ramme på 45 millioner kroner.

03:02

Lav deltakelse og overveiende motstand på supermandag

Oslo (NTB-Dag Kjørholt): Så langt har kun 8 av de 31 kommunene som stemte over sammenslåing mandag sagt ja. I noen kommuner var nesten 100 prosent av innbyggerne imot.

01:29

Ny måling viser flertall mot kommunesammenslåing

Oslo (NTB): En ny nasjonal undersøkelse viser et knapt flertall for å beholde kommunen som den er.

mandag 23.05 2016
23:19

Mest nei til storkommune i Nordhordland

Bergen (NTB): I Modalen sier hele 96 prosent av dem som stemte, et kommunen bør forbli selvstendig. Bare i to av de andre som er aktuelle for nye Nordhordland kommune er det flertall.

22:59

Full mann førte til nødlanding – risikerer kjempebot

Bærum (NTB): Et Norwegian-fly på vei til Bangkok måtte nødlande for å bli kvitt en full 51 år gammel mann som oppførte seg truende. Nå risikerer han en bot på 210.000 kroner.

22:36

Både ja og nei til sammenslåing i Trøndelag

Steinkjer (NTB): I Namdalseid og Fosnes er det flertall for den nye storkommunen Midtre-Namdal, mens en av de andre aktuelle for sammenslåingen, Flatanger, har flertall for å bestå som egen kommune.

22:27

Flommen har stengt ni fylkesveier i Hedmark

Hamar (NTB): Flommen er i full gang i en rekke små og mellomstore elver i Hedmark. Flere veier er stengt, og i Trysil har pleietrengende fått tilbud om evakuering.

22:20

Hattfjelldal: Tydelig nei til storkommune

Hattfjelldal (NTB): Hele 90 prosent av dem som stemte i Hattfjelldal i Nordland mandag, sa nei kommunesammenslåing. Også i flere andre kommuner rundt om i landet er det klart flertall for å bestå som egne kommuner.

21:38

Flom utløser evakuering i Hedmark

Hamar (NTB): Pleietrengende i Trysil har fått tilbud om evakuering på grunn av oversvømmelsene som følge av flommen Hedmark.