tirsdag 17.10 2017

Listhaug vil unnta humanitære organisasjoner krav om arbeidstillatelse

Sylvi Listhaug (Frp) forslår at utenlandske ansatte i humanitære organisasjoner skal unntas kravet om oppholdstillatelse på svært korte arbeidsoppdrag i Norge.

Hedret på Slottet:

På ettermiddags-te med konge og dronning

Kong Harald ønsket velkommen og dronning Sonja takket dem av. I mellom fikk popdronninga av Norge stemningen i taket med hits om det å leve livet etter 66.

NVE avsluttet vanntilførselen til Veslemannen

På grunn av reduserte bevegelser avsluttet NVE vanntilførselen til Veslemannen tirsdag. Rødt farenivå opprettholdes. 

Tine trekker tilbake gresk yoghurt

Tine har funnet metallspon i en yoghurt-type og trekker den tilbake fra butikkene.

Fjerner støtte til formidling av overskuddsmat selv om avtale med matbransjen fredes

Matsentralen, som deler ut overskuddsmat til fattige, står fortsatt på regjeringens kuttliste. Da hjelper det lite at matsvinnavtalen berges, mener kritikere.

Navn på omkommet bussjåfør frigitt

Det var en 62 år gammel mann fra Sogndal som omkom da en ekspressbuss og en lastebil frontkolliderte på E16 ved Evanger i Hordaland mandag ettermiddag.

Politiet har teorier om trippeldødsfall

Det kan ta flere måneder før en endelig obduksjon av de tre døde kvinnene på Romsås foreligger. Men etterforskerne har flere teorier om hva som kan ha skjedd.

Hertuginne Kate og prins William besøker Norge

Hertuginne Kate og prins William kommer på offisielt besøk til Norge tidlig neste år, melder både det britiske og det norske kongehuset.

Drapsdømt ektemann i Hordaland trekker anke

Seksbarnsfaren som i 2015 drepte sin kone på Askøy utenfor Bergen, anket saken da han ble drapsdømt. Nå har han trukket anken. 

Høie varsler digitale fastleger i løpet av to år

Helseminister Bent Høie (H) mener alle pasienter skal kunne bestille time og diskutere helsen sin med fastlegen via nett innen to år.

Fruktbarheten fortsatt på vei ned i Norge

Det fødes fortsatt for få barn i Norge til at man på lang sikt skal kunne unngå en befolkningsnedgang. Også blant innvandrerkvinner er fruktbarheten på vei ned.

mandag 16.10 2017

Åtte bjørner skutt i år

Bare én av kvoten på fire bjørner ble felt under årets lisensfelling. Sju bjørner er skutt etter vedtak om skadefelling.

En død og fem lettere skadd etter at buss og lastebil frontkolliderte i Voss

En person omkom, fem er lettere skadd og tolv fysisk uskadd etter at en buss og en lastebil frontkolliderte på E16 ved Evanger i Hordaland mandag ettermiddag.

Arkitektfirma vil ha omkamp om nytt regjeringskvartal

Selskapene bak arkitektteamet G8+ klager på konkurransen om å tegne nytt regjeringskvartal. Statsbygg tar klagen til etterretning.

Listhaugs Rinkeby-reise kostet 43 000 kroner

Sylvi Listhaugs reise til Rinkeby i Stockholm kostet over 40 000 kroner. Siden hun er statsråd, betaler staten for reisen, som skjedde to uker før valget.

10.000 ruter-batterier kan være brannfarlige

Telekomselskapet ice.net har bedt om lag 10.000 kunder om å fjerne batteriet som sitter i rutere av typen «W1». Batteriene kan være brannfarlige.

Flere avhørt etter at 14-åring ble påkjørt og døde på sykkeltur med klassen

Politiet i Drammen kan foreløpig ikke si noe mer om hendelsesforløpet da en 14 år gammel gutt fra Lier ble påkjørt og døde på sykkeltur med klassen.

Mor og to voksne døtre lå døde i flere måneder

Det var en kvinne i slutten av 60-årene og hennes to voksne døtre som ble funnet døde i Oslo i forrige uke. Politiet mistenker ikke noe kriminelt.

Kraftig fall i radiolytting det siste året

Hver tiende radiolytter er blitt borte de siste 12 månedene, viser ferske tall. NRK er hardest rammet etter at dab-radio ble innført.

Bajonett-tiltalt ønsker ikke å forklare seg i retten

27-åringen som er tiltalt for å ha drept en kamerat i Melhus med over 100 bajonettstikk, nektet å forklare seg da rettssaken startet i Sør-Trøndelag tingrett.

Veslemannen fortsetter å røre på seg

Det er vedvarende bevegelse og stor ustabilitet i fjellpartiet Veslemannen i Møre og Romsdal, ifølge sjefgeolog Lars Harald Blikra i NVE. 

SAS med 27 nye direkteruter

Seks nye destinasjoner og 27 nye direkteruter er kommet med på SAS' sommerprogram for neste år. Allerede i vinter kommer nye ruter innenlands.

Rinkeby-reisen kostet 43.000 kroner

Sylvi Listhaugs reise til Rinkeby i Stockholm kostet over 40.000 kroner. Siden hun er statsråd, betaler staten for reisen, som skjedde to uker før valget.

Fire skadd i kollisjon mellom buss og personbil

En person er kjørt til sykehus og tre til legevakten for sjekk etter at en buss kjørte inn i en personbil bakfra i Lindås i Hordaland. 

Politiet: – For tidlig å si noe om årsaken til brannen på Træna

To bygninger er nedbrent etter brannen i anlegget til oppdrettsselskapet Nova Sea på Træna i Helgeland natt til mandag. 

Mann siktet etter at bolighus brant til grunnen i Meråker

En mann er pågrepet og siktet for å ha tent på sine foreldres hus som natt til mandag brant ned i Meråker i Nord-Trøndelag. Ingen ble skadd i brannen.

BI og NHH inne på eksklusiv internasjonal mastergrad-liste

BI og Norges Handelshøyskole befinner seg på Financial Times’ liste over verdens 100 beste Executive MBA-programmer. 

313 millioner kroner i pressestøtte fordelt på 157 aviser

Medietilsynet har fordelt 313 millioner kroner i pressestøtte for 2017. Det er få endringer i tildelingene, men for første gang får en lokal nettavis støtte.

Amedia lover å bevare Nettavisens egenart

Amedia kjøper de resterende 50 prosent av aksjene i Nettavisen, inkludert NA24, av Egmont. Avisen skal få beholde sin profil, lover Amedia-sjefen.

Sterk kritikk mot riksrevisoren i intern undersøkelse

I en intern arbeidsmiljøundersøkelse hos Riksrevisjonen kommer det sterk kritikk fra de ansatte mot riksrevisor Per-Kristian Foss' lederstil.

Russisk diplomat tatt for fyllekjøring på Frogner

En natt i september fikk politiet tips om at en ambassadebil hadde kjørt inn i en parkert bil på Frogner. Sjåføren viste seg å være en full russisk diplomat. 

Våt start på uka i nord

Det blir en særdeles våt start på uka i Nordland og Troms. Sterk vind gjør dessuten at flere ferjer er innstilt i landsdelen. 

Matsikkerhetsrapport: Norge dårligst på fisk

Pilene peker nedover for den globale matsikkerheten, viser ny rapport. Av 113 land, havner Norge på siste plass når det gjelder sjøressurssikkerhet.

Full storm på Nordvestlandet i natt

Flere distrikter på Nordvestlandet kan vente seg full storm i natt. Det er også ventet store mengder regn.

Fagforbundets leder mener rødgrønt sprik førte til valgnederlag

Lederen i LOs største fagforbund, Mette Nord, maner til rødgrønn samling. For stort sprik mellom Ap, Sp og SV var medvirkende til valgnederlaget, mener hun.