Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

fredag 24.10 2014
11:07

Høie vil gi alvorlig syke rett til kontaktlege

Oslo (NTB): Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) vil gi alvorlig syke pasienter rett til en egen kontaktlege.

10:23

Venstre: – Vi må være like ambisiøse som EU på klima

Oslo (NTB): Norges klimamål må være minst like ambisiøse som de EU har vedtatt, mener Venstre.

10:08

Vinglete børsstart uten store utslag

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs beveget seg både over og under nullen fredag formiddag, men uten de store utslagene. Etter en drøy halvtime var den opp 0,1 prosent til 573,63 poeng.

09:07

Sundtoft hyller EU: – Norge må også sette seg høye klimamål

Oslo (NTB): Klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) hyller EU for å ha kommet i mål med tøffe klimatiltak natt til fredag. – Nå må Norge også sette seg ambisiøse klimamål, sier hun.

Dette leses nå:
fredag 24.10 2014
08:18

Søvnproblemer gir økt fare for dødsulykker

Personer med søvnproblemer kan ha over tre ganger så høy risiko for å dø i ulykker, viser en ny norsk studie. Rett behandling kan redusere dødsulykker i trafikken med 30 prosent, mener forsker.

07:17

Kutt i lørdagsposten kan bli dramatisk for avisene

Mange kan miste lørdagsavisen hvis Posten kutter utdeling av post på lørdager. Mange vil også få fredagsavisen på mandag.

07:15

Søvnproblemer gir økt fare for dødsulykker

Trondheim (NTB): Personer med søvnproblemer kan ha over tre ganger så høy risiko for å dø i ulykker, viser en ny norsk studie. Rett behandling kan redusere dødsulykker i trafikken med 30 prosent, mener forsker.

06:41

Krever å få tilbake siviltjenesten

Oslo (NTB): Etter at kvinnelig verneplikt ble vedtatt, vil Fredsrådet, OMOD, SU og Kvinneliga for fred og frihet ha siviltjenesten tilbake. Hver sjette søknad om fritak fra militærtjeneste blir i dag avslått.

06:37

Fire av ti abortsøkere brukte prevensjon

Oslo (NTB): Nesten fire av ti kvinner – 36,5 prosent – brukte prevensjon da de ble gravide, viser en undersøkelse blant abortsøkende kvinner. Sikrere prevensjon kan senke aborttallene, mener fødselsleger.

06:33

Flere voldssiktet etter slagsmål i Stavanger

Stavanger (NTB): En 27 år gammel mann er innlagt på Stavanger Universitetssjukehus med alvorlige skader etter et slagsmål ved Veritashammaren i Stavanger torsdag kveld.

06:07
05:37

Togene går som normalt igjen

Oslo (NTB): Feilen som stanset togtrafikken forbi Oslo S torsdag ettermiddag ble lokalisert ved midnatt natt til fredag. Alle tog går som normalt, også på Østfoldbanen.

04:47

Norwegian kan ha tapt en milliard på flytrøbbel

Oslo (NTB): Problemene med Norwegians Dreamliner-fly har ført til rundt én milliard kroner i ekstra kostnader og tapte inntekter for selskapet.

03:38

Solhjell får NATO-omkamp i SV

Oslo (NTB): Debatten om NATO, Russland og Ukraina i SV er ikke over. Når SVs landsstyre samles i slutten av november får nestleder Bård Vegar Solhjell omkampen han har bedt om.

03:28

Bellona om klimaavtalen: – Tiden for retorikk er over

Oslo (NTB): Bellona-leder Frederic Hauge mener EUs avtale om utslippskutt er en massiv utfordring for Norge.

02:08

Politiet: – Huset bar ikke preg av innbrudd

Bergen (NTB): Et knust vindu, en øks i gangen og en klut full av glasskår var ikke nok til å overbevise politiet om innbrudd i huset der Monika Sviglinskaja ble funnet død.

torsdag 23.10 2014
23:32

Over 100 demonstrerte mot kunstner Lars Vilks

Oslo (NTB): Over 100 demonstranter møtte opp for å vise sin motstand mot den svenske kunstneren og kunsthistorikeren Lars Vilks utenfor Deichmanske bibliotek i Oslo torsdag kveld. – De går rett i fella, mener Vilks.

22:53

Buss for tog utover natten fra Oslo S

Oslo (NTB-Anniken Celine Berger): Etter over fem timer med full togstans på Oslo S er feilene fortsatt ikke funnet. Dermed blir det buss for tog også utover natten.

21:49

Siktet innrømmer å ha sett drap i Ålesund

Ålesund/Oslo (NTB-Alexander Vestrum): En av de siktede erkjenner å ha sett drapshandlingen i Spjelkavik i Ålesund. Alle de tre mennene som er siktet i saken, må sitte fire uker i varetekt.

21:31

Nå leter forskerne etter kosehormonet

Forskerne ønsker å utforske hvordan vi opplever et parforhold og søker testpersoner i jakten på kosehormonet.

torsdag 23.10 2014
20:50

Vil vente med å sprenge Mannen

Folk etterlyser å sprenge fjellet, geologene vil vente.–Vårt fokus nå er sikkerhet og innbyggernes trygghet.

20:34

Stanset togtrafikken mellom Oslo og Trondheim

Problemer med signalanlegget skapte store forsinkelser.

20:11

Mann omkom i arbeidsulykke

Jessheim (NTB): En mann omkom i en arbeidsulykke under lossing av takstoler fra en lastebil i Jessheim i Ullensaker kommune torsdag.

19:50

Ingen pågrepet etter drap i Hedmark

Kirkenær/Oslo (NTB-Hans Cosson-Eide): Politiet er sparsommelige med opplysninger om en kvinne som ble funnet drept i Kirkenær i Hedmark torsdag. Naboer beskriver miljøet rundt henne som belastet.

torsdag 23.10 2014
19:21

Voldssiktet mor pågrepet etter flere år på rømmen

Drammen (NTB): En kvinne som er siktet for mishandling av babyen sin i 2006, er pågrepet. Hun har vært på rømmen i flere år, men ble torsdag varetektsfengslet i Drammen tingrett.

18:55

Statsministeren pratet til de skred-berørte

Åndalsnes (NTB): På et privat møte fikk de elleve evakuerte i Åndalsnes telefon fra statsminister Erna Solberg.

18:09

DNB reddet Oslo Børs

Oslo (NTB): DNBs sterke resultat førte selskapet til toppsjiktet både omsetningsmessig og i kursutvikling torsdag. Det var imidlertid ikke nok til å hindre hovedindeksen fra å falle 0,25 prosent til 573,13 poeng.

17:54

Politidirektøren utelukker ikke reaksjoner mot politiansatte

Oslo (NTB-Birgitte Iversen): Politidirektør Odd Reidar Humlegård utelukker ikke straffereaksjoner mot politiansatte knyttet til Monika-saken i Bergen, men sier det er altfor tidlig å kommentere.

17:22

Bioteknologirådet vil videreføre lov om assistert befruktning

Oslo (NTB): Flertallet av Bioteknologirådets medlemmer mener lagring av ubefruktede egg og eggstokkvev på ikke-medisinsk grunnlag fortsatt ikke bør tillates.

torsdag 23.10 2014
17:09

Ungdom slutter å røyke tidligere enn før

Oslo (NTB): Ungdom stumper røyken langt tidligere enn hva tidligere generasjoner har gjort, og røyker generelt mindre enn før, viser en ny studie.

17:08

Kongsvinger: Bortføringssiktet må sitte i varetekt

Kongsvinger (NTB): En 43-åring som er siktet for bortføring av sine døtre i Kongsvinger, må sitte varetektsfengslet i fire uker. Tingretten ville løslate ham, men lagmannsretten kom til motsatt konklusjon.

17:03

Kinesisk gigant lukter på Barentshavet

Oslo (NTB): Kinas største oljeselskap Cnooc vurderer å skaffe seg seismikkdata for områder i Barentshavet, til tross for det anspente forholdet mellom Norge og Kina.

16:40

Dagbladet flytter ut av Oslo sentrum

Oslo (NTB): Dagbladets redaksjon flytter fra Bjørvika til Hasle, nordøst for Oslo sentrum. Det skjer til tross for massiv motstand fra de ansatte.

15:39

Politidirektoratet oppretter gruppe for gamle saker

Oslo (NTB): Politiet får en egen, permanent etterforskningsgruppe som utelukkende skal etterforske gamle kriminalsaker, som Monika-saken i Hordaland.

torsdag 23.10 2014
15:34

Berget får Stig Sæterbakkens minnepris

Oslo (NTB): Lyriker og forfatter Kristin Berget (31) får Stig Sæterbakkens minnepris.

15:29

Kristiansunder alvorlig skadd i arbeidsulykke

Kristiansund (NTB): En 45 år gammel mann fra Kristiansund er alvorlig skadd etter at han ble klemt under en truck på jobb tirsdag morgen.

15:21

Striden om EØS-midlene til Ungarn hardner til

Brussel (NTB): Statsminister Erna Solberg (H) og europaminister Vidar Helgesen (H) mener Ungarns beslutning om å straffeforfølge organisasjonene som fordeler norske EØS-midler, gir god grunn til uro.

15:14

Justistopper krever at Monika-saken får etterspill

Oslo (NTB-Steinar Schjetne): Ledende justispolitikere mener systemfeil og inkompetanse i politiet er årsaken til skandalen rundt Monika-saken i Hordaland politidistrikt. Nå ber de statsråden rydde opp.

14:30

Tolken Faizullah Muradi får asyl i Norge

Oslo (NTB): Den afghanske tolken Faizullah Muradi (22) har fått asylsøknaden sin innvilget av Utlendingsdirektoratet (UDI).

13:36

Elleve års fengsel for drap i Asker

Asker (NTB): En 36 år gammel mann er i Asker og Bærum tingrett dømt til elleve års fengsel for å ha drept sin ekskone på Gullhella i Asker i juni i fjor.