Gå til mobilutgaven
tirsdag 28.06 2016
03:33

Grande skeptisk til «naiv» Syria-plan

Oslo (NTB): Venstre, SV, Sp og MDG er negative til å sende norske soldater til Syria. Trine Skei Grande sier det er naivt å tro at det bare er snakk om å gjøre én enkelt jobb og så forlate det krigsherjede landet.

02:33

UDI øker bruken av tidsbegrensede tillatelser

Oslo (NTB): Mellom januar og mai i år innvilget UDI dobbelt så mange tidsbegrensede oppholdstillatelser som i hele fjor. Afghanske barn mellom 16 og 18 år får brorparten av disse tillatelsene.

02:01

Mæland: – Brexit skaper usikkerhet for Norge

Oslo (NTB): Næringsminister Monica Mæland (H) sier Storbritannias avstemning til fordel for å forlate EU skaper mer usikkerhet og mindre stabilitet for Norge.

01:29

Tidligere statssekretær: – EØS er løsningen for Storbritannia

Oslo (NTB): Når Storbritannia får en ny ledelse på plass etter brexit, må det forhandles om nye løsninger. Liv Monica Stubholt, som har vært statssekretær for EU og EØS, tror EØS og EFTA er svaret.

Leses nå:
tirsdag 28.06 2016
00:59

Dagsavisen fra minus til pluss

Oslo (NTB): Tross en liten nedgang i inntektene, snudde Dagsavisen underskudd til et lite overskudd i fjor. Pressestøtten utgjør 30 prosent av avisens inntekter.

00:03

Fordelskort gjør Norway Cup-deltakelse dyr

Oslo (NTB): I år lanserer arrangøren av Norway Cup et nytt obligatorisk fordelskort til 300 kroner per spiller ved påmelding til Norway Cup. For mange Oslo-lag dobler det kostnaden for deltakelse.

mandag 27.06 2016
23:09

Rekordgod fysisk form blant søkerne til befalsskolen

Oslo (NTB): Søkerne til befalsutdanningen i Forsvaret aldri har vært i bedre form enn i år. Ni av ti kandidater besto årets fysiske tester.

22:49

Naboene vil ikke slå seg sammen med Bergen

Bergen (NTB): Under folkeavstemningen i mai sa innbyggerne klart nei, og nå sier også kommunestyret i Vaksdal nei til sammenslåing med Bergen.

22:32

Fire personer til sykehus etter ulykke i Follo

Kolbotn (NTB): En bil har kjørt ut av veien på fylkesvei 132 i Oppegård i Akershus. Fire personer er fraktet til sykehus.

21:43

Pasienter: Best erfaringer med personalet på sykehus

Oslo (NTB): Pleiepersonalet og legene scorer best i en ny brukerundersøkelse gjennomført ved norske sykehus. Men mye kan fortsatt bli bedre, mener pasientene.

21:42

Bil var på vippen ved Aurlandsfjorden

Flåm (NTB): En bil sto på vippen til å rase utfor serpentinvegen på vei opp til utkikkspunktet Stegastein, 650 meter over Aurlandsfjorden i Sogn og Fjordane. Alle personene kom seg ut av bilen, og bilen ble berget.

21:38

Politiet: Advokat smuglet narkotika til fanger

Oslo (NTB-Dag Kjørholt): Påtalemyndigheten har utvidet siktelsen mot advokat Amir Mirmotahari (38). De mener han har smuglet narkotika inn til fanger.

21:26

Mann frifunnet for voldtekt – må betale erstatning

Bergen (NTB): En mann er i lagmannsretten frifunnet for voldtekt av en kvinne på hyttetur i Voss. Han må likevel betale kvinnen 150.000 kroner i erstatning.

20:35

SV vil stille sterkere krav til turistfisket

Tromsø (NTB): SV vil innføre fiskekort for turistfiskere og ønsker en registreringsplikt for turistfiskeanlegg for å unngå overfiske.

20:01

Tidligere misjonsleder Anfin Skaaheim er død

Oslo (NTB): Anfin Skaaheim (76) døde mandag. Han har vært generalsekretær i de kristne organisasjonene Normisjon, Indremisjonsselskapet og Student- og skoleungdomslaget.

mandag 27.06 2016
19:41

Nytt ras på E16 i Hordaland

Vossevangen (NTB): Det har gått et nytt ras på E16 ved Hyvingen i Hordaland, og trafikken dirigeres manuelt forbi stedet.

19:33

Fem år etter 22. juli-terroren:

Nå kan politihelikoptrene brukes av skarpskyttere

I 2011 kalte politiet det «helt uaktuelt» å bruke politihelikopteret som et skarpt verktøy. Nå, fem år etter 22. juli-terroren, er de godkjent som plattform å skyte fra.

19:27

To ungdommer dømt for gruppevoldtekt

Oslo (NTB): Høyesterett har kommet til at to ungdommer må sone i fengsel for seksuelle overgrep.

19:06

19-åring må i fengsel for overgrep mot seksåring

Oslo (NTB): Seksuelle overgrep mot et barn under ti år er for alvorlige til at en mann kan dømmes til ungdomsstraff, selv om han var under 18 år da han begikk overgrepene, konkluderer Høyesterett.

18:19

900 millioner til innovasjon i næringslivet

Oslo (NTB): Nærings- og fiskeridepartementet skal dele ut 900 millioner kroner til næringslivet gjennom Forskningsrådet. Midlene skal gå til innovasjonsprosjekter.

mandag 27.06 2016
16:39

KrFs fylkesledere splittet om deltakelse i Pride-parade

Bergen (NTB): Fire av 14 fylkesledere i KrF mener partileder Knut Arild Hareide ikke burde deltatt i Pride-paraden i Oslo lørdag, skriver avisen Dagen.

16:07

Støttefyllingen for ubåten ved Fedje er ferdig

Bergen (NTB): Arbeidet med å installere støttefylling ved den torpederte ubåten U-864 ved Fedje har gått som planlagt. Målinger viser at arbeidet ikke har virvlet opp eller spredd kvikksølv fra ubåten.

16:02

Flyene flyr som vanlig til tross for streik

Onsdag trappes drivstoffstreiken ytterligere opp. Ifølge Avinor er det likevel ingen fare for at flyselskaper må avlyse flyginger eller flyplasser må stenge.

15:46

Mæland vil ikke ha ny EØS-debatt

Oslo (NTB): Norske EU-motstandere vil ha en ny EØS-debatt etter brexit. Feil tidspunkt, er budskapet fra næringsminister Monica Mæland (H).

15:23

Ubetinget fengsel i «Snapchat-saken»

Hamar (NTB): En 21 år gammel mann er i lagmannsretten dømt til 120 dagers ubetinget fengsel for blant annet dataheleri i den såkalte Snapchat-saken.

mandag 27.06 2016
14:56

Fengslingsmøte for siktet advokat bak lukkede dører

Oslo (NTB): Fengslingsmøtet for den siktede advokaten Amir Mirmotahari går bak lukkede dører.

14:19

Flyene flyr som vanlig til tross for streik

Oslo (NTB): Onsdag trappes drivstoffstreiken ytterligere opp. Ifølge Avinor er det likevel ingen fare for at flyselskaper må avlyse flyginger eller flyplasser må stenge.

14:18

Politihelikoptrene godkjent som ildplattform

Oslo (NTB): Fem år etter 22. juli har politihelikoptrene fått godkjenning som godkjent plattform å skyte fra.

13:43

Arbeidsulykke på Goliat-plattformen skal granskes

Tromsø (NTB): Petroleumstilsynet skal granske omstendighetene rundt en ulykke på Goliat-plattformen i Barentshavet lørdag.

13:17
mandag 27.06 2016
13:04

Islands president: – Brexit er gode nyheter for Norge

Oslo (NTB): Ólafur Ragnar Grímsson, Islands president gjennom 20 år, deler ikke uroen mange føler etter britenes nei til EU. – Dette er gode nyheter for vår del av verden, sier han.

12:53

Sørbråten-naboer saksøker staten

Oslo (NTB-Ines Margot Zander): Naboene som blir berørt av 22. juli-minnesmerket som er vedtatt oppført på Sørbråten i Hole kommune, har saksøkt staten for å få stanset planene.

12:30

Havnelid fra Røde Kors til Norsk Tipping

Oslo (NTB): Åsne Havnelid går fra jobben som generalsekretær i Røde Kors til å bli administrerende direktør i Norsk Tipping.

12:28

Regn møtte kongeparet i Stavanger

Stavanger (NTB): Kongeskipet Norge ankom mandag Stavanger. I lett regnvær snakket Kong Harald om regionens økonomiske situasjon da han åpnet hagefesten på Ledaal.

12:13

Oslo tingrett vil ikke behandle Snowden-søksmål

Oslo (NTB): Oslo tingrett avviser å behandle søksmålet Edward Snowden anla mot staten. Snowden ville gå til sak for å få rettslig fastslått at Norge ikke har adgang til å utlevere ham til USA.

12:07

84-åring omkom i brann på Toten

Raufoss (NTB): Det var en 84 år gammel mann som omkom i en husbrann på en gård i Bøverbru i Oppland søndag.