Martin Andersson, presserådgiver i UDI, opplyser at de ikke fører noen oversikt over drap som skjer ved asylmottakene i Norge. En gjennomgang Adresseavisen har gjort viser imidlertid at det siden 2010 har vært minst fire drap ved norske asylmottak og asylsøkerleiligheter. I de fleste tilfellene var kniv drapsvåpenet.

12. juni 2013: En 17 år gammel kvinnelig asylsøker fra Afghanistan ble knivdrept av sin ektemann. 17-åringen var bosatt på et asylmottak i Lyngdal, men hun var på besøk i sin søsters leilighet på Grua i Lunner da ugjerningen skjedde. Mannen ble i lagmannsretten dømt til 16 års fengsel.

16. januar 2012: En gutt på 20 måneder og hans mor fra Sri Lanka (24) døde etter en brann i en asylsøkerleilighet i Førde i Sogn og Fjordane. Politiet mener moren tente på leiligheten.

15. februar 2012: En kurdisk asylsøker (19) ble knivdrept utenfor Dale asylmottak. Drapet skjedde i forbindelse en slåsskamp mellom kurdere og tsjetsjenere på asylmottaket utenfor Sandnes. En tsjetsjener ble tiltalt for drap, men frifunnet i tingretten og lagmannsretten.

22. mai 2012: En 45 år gammel mann fra Somalia ble knivdrept av en asylsøker fra Afghanistan ved Ytrebygda asylmottak på Ny-Paradis i Bergen. Afghaneren ble dømt til 15 års fengsel i lagmannsretten.