Det var lørdag morgen storbrannen i Bergen sentrum ble meldt. Tre bygninger i Vaskerelven og Rummelhoffsmauet ble ødelagt og 26 personer evakuert. Nå er en mann siktet i saken.

Mandag gikk politiet ut og sa at de mente brannen hadde startet utenfor et hus inne i Rummelhoffsmauet.

- Mandag kveld ved 21.30-tiden pågrep vi en mann som vi ønsker å snakke med. Vi mener han har befant seg i området en periode før brannen startet, sier Jan Skulstad, leder av allmennseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon.

- «Kjenner til ham»

Han ønsker ikke å gå i detaljer, men etter det BT kjenner til, skal mannen ha blitt fanget opp av videokamera i området.

- Pågripelsen skjer på bakgrunn av taktiske og tekniske funn. Det er for tidlig å si om han har noe med brannen å gjøre, men vi ønsker å kartlegge hans bevegelser i tiden før brannen, sier Skulstad.

Han opplyser at siktede er norsk og i slutten av 20-årene. Han beskrives som en person som politiet «kjenner til».

Vurderer varetekt

Politiet har ennå ikke tatt stilling til om mannen i 20-årene skal varetektsfengsles. Han har heller ikke fått oppnevnt forsvarer.

- Men det vil han få, hvis det blir aktuelt. Vi må gi ham en sjanse til å forklare seg om sine bevegelser i det aktuelle tidsrommet. Så får vi vurdere hva vi gjør videre, sier Skulstad.

Tirsdag morgen ved 09.30-tiden var siktelsen ennå ikke skrevet.