Dette får Adresseavisen bekreftet er situasjonen rundt regjeringskabalen nå i formiddag.

Etter det Adresseavisen blir fortalt, ligger Sylvi Listhaug an til bli ny statsråd for flyktninger, asylsøkere og integrering.

Flere regjeringskilder minner samtidig om at «ingenting er klart før alt er klart». Det kan derfor komme endringer i Erna Solbergs nye regjeringskabal i siste liten, slik det gjorde forrige gang hun laget regjering.

Bytter onsdag

Adresseavisen har fra flere hold de siste dagene fått opplyst at regjeringstoppene pusser på ulike planer for en omrokkering og noen skifter blant statsrådene i regjeringen Solberg.

Skiftene kan komme så raskt som i et ekstraordinært statsråd allerede på onsdag denne uken, blir det fremholdt fra flere regjeringskilder overfor Adresseavisen.

Linda inn

Adresseavisen har nå i formiddag fått bekreftet at tiden er kommet for Sør-Trøndelag Høyres Linda Hofstad Helleland.

Lederen av Transportkomiteen på Stortinget blir landets kulturminister.

38 år gamle Hofstad Helleland er i dag leder av Stortingets Transport- og kommunikasjonskomité.

Hun er gift med Trond Helleland. Han er i dag parlamentarisk leder i Høyres stortingsgruppe.

Hofstad Helleland har sittet fire år i familie- og kulturkomiteen på Stortinget. Der hadde hun rollen som Høyres familiepolitiske talskvinne.

Hofstad Helleland sitter i dag i styret i Sør-Trøndelag Idretskrets.

Trolig går dagens kulturminister, Thorhild Widvey, ut av regjeringen.

At Hofstad Helleland blir kulturminister, kan åpne veien for en annen trønder. Kilder Adresseavisen har snakket med, mener å vite at kommunalråd Yngve Brox kan bli hentet inn som Hofstad Hellelands statssekretær.

Listhaug rykker opp

Dersom planen blir gjennomført, ligger det i kortene at endringer i regjeringen vil berøre en rekke av både Frps og Høyres statsråder.

Adresseavisen vet at Frps ledelse er svært interessert i å flytte landbruksminister Sylvi Listhaug inn på ett av partiets store kjernefelt.

Hun kan bli ny statsråd for flyktninger, asylsøkere og integrering.

Dette kommer i så fall ikke til å skje ved å opprette et nytt såkalt innenriksdepartement, slik mange i partiet har tatt til orde for.

Løsninger som er lansert, er å utstyre Justisdepartementet med to statsråder.

Sittende Anders Anundsen fortsetter med politi- og beredskapsansvar.

Sandberg inn

Frps nestleder Per Sandberg er på vei inn i regjering, Adresseavisen har kilder på at han ligger an til å overta ett av næringsdepartementene, landbruk eller fisk.

– Jeg har ikke vært i regjering før, men jeg synes det er et interessant område, sier Sandberg til NRK.

NRK meldte tirsdag morgen at Frp-nestleder Per Sandberg skulle bli innvandringsminister, men det er senere blitt avkreftet av kilder i regjeringen.

Eriksson eller Lien ut

Frp har i prosessen forsøkt å få inn en Frp-statsråd ekstra i regjeringskabinettet.

Situasjonen for regjeringens to andre statsråder fra Trøndelag, arbeids- og sosialminister Robert Eriksson og olje- og energiminister Tord Lien er ikke avklart.

Kilder hevder overfor Adresseavisen at Eriksson ikke lenger skal være arbeids- og sosialminister.

Om dette innebærer at han reiser tilbake til Nord-Trøndelag eller får nytt oppdrag i regjeringskvartalet, har det så langt ikke lykkes Adresseavisen å få bekreftet mandag kveld.

En kilde skisserer overfor Adresseavisen at porteføljen til Barne-, likestillings- og integreringsdepartementet blir delt mellom nykonstruksjonen i justis og Kulturdepartementet.

Ikke hugget i stein

Frps nestleder Per Sandberg har vært til og fra i sitt ønske om å være en del av Frps statsrådslag.

Da Høyre-Frp-regjeringen ble dannet, takket han nei til statsrådspost. Senere har han kommet til at han, under gitte forutsetninger, likevel kunne tenke seg en statsrådspost.

Velvillige partifeller, derimot, har de siste dagene lansert ham som landets mulige nye landbruksminister.

Men dette kan det fortsatt bli endringer på. Da Solberg laget sin første Høyre-Frp-regjering, ble det gjort endringer helt til siste kveld i personkabalen.

Den gangen handlet det også om Per Sandberg.

Per Sandberg vil trolig komme inn i regjeringen.