Nødetatene arbeider med å avklare om en festdeltaker sov på loftet i huset som i løpet av kort tid brant ned i Odda i Hordaland søndag morgen.

Fem personer ble sendt til sykehus og to nabohus ble evakuert på grunn av en kraftig brann i et bolighus i Odda søndag morgen. Brannvesenets alarmsentral i Hordaland meldte ved 8.30-tiden om brannen i et hus i Eitrheimsveien.

– De fem registrerte beboerne på adressen er gjort rede for, men det har vært fest på adressen i natt. Det er uavklart om noen av festdeltakerne kan ha overnattet på loftet, uttalte operasjonsleder Morten Rebnord i Vest politidistrikt til NTB.

Leter

Beboerne som befant seg i huset og som kom seg ut var tre voksne og et tre år gammelt barn. Operasjonslederen opplyste noe senere til Bergensavisen at de mangler opplysninger om én person som skal ha vært på festen.

– Vi forsøker å lokalisere hvor denne personen er som var på fest i dette huset. Det kan tenkes at vedkommende har tatt seg opp på loftet og sovet der, men vi vet det ikke, sier Rebnord til NTB.

Det var kraftig vind i Odda da brannen oppsto. Nødetatene fikk melding om at det sto flammer ut av et vindu i andre etasje. Kort tid senere var huset overtent. To nabohus måtte evakueres fordi brannvesenet fryktet spredning av flammene. Tidlig i forløpet sa brannvesenet også at det brant så kraftig at de ikke fant det forsvarlig å sende inn røykdykkere i den brennende bygningen.

Ukjent årsak

– Loftsetasjen ble benyttet som soverom eller til overnatting og kan ha blitt brukt. Vi har snakket med alle dem som bor i huset og med alle som var på fest, så nær som en person, sier Rebnord.

Brannvesenet drev søndag ved 11.30-tiden etterslokking på stedet. Først mandag vil politiets krimteknikere kunne gå inn på stedet for å lete etter den mulige årsaken til brannen.

De fem personene som ble sendt til sykehus var alle uskadd opplyser politiet, men sykehuset blir brukt som evakueringssted for beboerne.