I helgen hadde Trøndelag Høyre sitt første fylkesårsmøte og valgte Michael Momyr (60) som leder. Høyre er det første partiet som slår sammen fylkeslagene i Sør- og Nord-Trøndelag som følge av fylkessammenslåingen fra 1. januar 2018.

Lang erfaring

Momyr har lang politisk erfaring og har tidligere vært både stortingsrepresentant og ordfører i Åfjord. Nå sitter han i bystyret i Trondheim. Når han nå tar på seg den historiske oppgaven som den første lederen i det sammenslåtte fylkespartiet for Høyre, sier han at målet hans er å bygge organisasjonen.

- Jeg vil bidra til at distrikt og by snakker godt sammen og forstår hverandre. Det er hovedoppgaven, sier den nyvalgte lederen.

Skogeier første nestleder

Med seg som første nestleder i styret, får Momyr Anders Kiær (59) som var leder av Nord-Trøndelag Høyre fram til årsmøtet i helga. Kiær er sammen med sin kone Anne Ulvig blant Norges største skogeiere og har store skogeiendommer i Hedmark og Nord-Trøndelag. Han er medlem i kommunestyret i Grong og har tidligere vært varaordfører i Stor-Elvdal.

Både leder og 1. nestleder sitter i Høyres sentralstyre.

LES OGSÅ KOMMENTAREN: De underligste allianser kan finne sammen i Høyre

Dette er resten av styret

Resten av styret ser slik ut: 2. nestleder: Linn Beate Skogholt, Frosta, styremedlemmer: Ingvill Dalseg, Oppdal, Erik Fløan, Stjørdal, Guro Angell Gimse, Melhus, Silje Heggdal Sjøvold, Verdal og Rolf Jarle Brøske, Trondheim. Guro Angell Gimse ble også valgt som leder av Trøndelag Høyres kvinneforum, Silje Heggdal Sjøvold ble nestleder.

Men selv om fylkespartiene nå er slått sammen, stiller partiet stortingslister både i Nord- og Sør-Trøndelag. Først i mars avgjør Sør-Trøndelag Høyre på sitt nye nominasjonsmøte hvem som får andreplassen til stortingslista etter at Frank Jenssen ble utnevnt til ny fylkesmann i Trøndelag.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland holdt hovedtalen til årsmøtet lørdag. Den handlet om alt det gode regjeringen med Høyre og Fremskrittspartiet har gjort, og hvor dårlig stilt Norge var da dagens regjering tok over fra den rødgrønne regjeringen i 2013.

Her er partiets nye kvinneleder: Guro Angell Gimse holder tale på Høyres årsmøte i Trøndelag Foto: Terje Svaan