Ved 19.45-tiden rykket flere fra både politiet, brannvesenet og ambulanser ut til Kristiansand lufthavn Kjevik, ifølge Fædrelandsvennen.

– Det handler om at vi har fått en bombetrussel som har kommet via en chat, sier lufthavnsjef Arne Johan Johnsen.

Hevdet fly inneholdt eksplosiver

Operasjonsleder Geir Andersen i Agder politidistrikt forteller til Fædrelandsvennen klokken 20.30 at hendelsen er avklart.

– Widerøe mottok en trusselmelding, og varslet oss. Trusselen lød på at det skal ha vært eksplosiver om bord i Widerøe-flyet som landet på Kjevik klokken 19.48, forteller operasjonslederen.

Ifølge innsatsleder Øyvind Hægeland var det en Widerøe-ansatt som mottok trusselen gjennom en chat i et sosialt medium.

Kontaktet bombegruppa

Da flyet landet, fikk passasjerene forlate det. De fikk med seg håndbagasje, og fikk utdelt bagasjen sin som normalt.

– Vi håndterte dette i samråd med bombegruppa i Oslo. Flyet ble søkt gjennom, men vi har ikke funnet noen indikasjoner på at det skal ha vært eksplosiver i det, sier Andersen.

Flyet ble plassert et sted på rullebanen, langt borte fra terminalen. Trafikken på Kjevik ble ikke påvirket av hendelsen. Flyplassen ble heller ikke evakuert.

Passasjerene blir ved 20.30-tiden informert om hendelsen av Avinor.

Ifølge informasjonssjef i Widerøe, Catharina Solli, har selskapet samlet de passasjerene som har ønsket det til en debrifing sammen med kapteinen. Hun opplyser at flyet nå settes tilbake i normal drift og fortsetter mot planlagt destinasjon.

Solli ønsker ikke å gå nærmere inn på det konkrete innholdet i trusselen.

- Det er beklagelig og leit at slikt skjer, men vi har latt politiet håndtere saken og er komfortable med å sette flyet tilbake i drift, sier Solli.

Skal etterforskes

Personen som skal ha fremsatt trusselen er foreløpig ikke pågrepet av politiet.

– Det vil bli en etterforskning etter denne hendelsen, opplyser Andersen.

Lufthavnsjef Johnsen sier ved 20.45-tiden at situasjonen var helt normal på Kjevik, og at trafikken forøvrig ikke har vært berørt av hendelsen.

Mange ressurser var på Kjevik. Foto: Privat