– Det å samordne og effektivisere saksbehandlingen er bra, og det er viktig å prioritere barnefamilier og enslige mindreårige så raskt som mulig. Men så vet jo både vi og statsråden at nettopp identitetsavklaringer kan ta tid, sier Austenå til NRK.

Tirsdag varslet innvandrings- og integreringsministeren et forslag om at alle asylsøkere bør samles i ett ankomstsenter.

Målet er at samtlige asylsøkere som kommer til Norge, skal samles i det gamle Smart Club-bygget ved E6 i Råde i Østfold, som ble tatt i bruk som ankomstsenter under flyktningkrisen i 2015,

Her skal åtte av ti asylsøknader behandles i løpet av tre uker, mens asylsøkerne bor der. Anslaget er basert på hva Utlendingsdirektoratet anslår er mulig å få til. Men Austenå peker på at gode vurderinger vil ta lengre tid.

– Hun framstiller det litt for enkelt i forhold til at mange har ganske sammensatte saker og det kreves mer enn tre ukers behandlingstid.

Sylvi Listhaug mener den foreslåtte omleggingen av mottak og behandling av asylsøknader vil gi store gevinster.

– Reduserte mottaksutgifter, bedre kvalitet i asylsaksbehandlingen, raskere retur og, ikke minst, raskere bosetting og integrering, sier hun til Aftenposten.