Partileder Knut Arild Hareide tror forslaget vil få støtte fra Stortinget.

– I en tid hvor vi må ta vare på røttene våre og gode tradisjoner ser også andre partier verdien av dette, sier KrF-lederen til NRK.

Kan søke fritak

Elever som ikke ønsker å delta, skal fortsatt kunne søke om fritak.

– Skolegudstjenester før jul er en flott tradisjon, men det er skapt usikkerhet blant lærere og rektorer om de får lov. Vi ønsker å gi et tydelig signal fra Stortinget om at alle elever som vil, skal få lov til å gå på julegudstjeneste, sier Hareide.

Må melde seg på

I 2015 presiserte Utdanningsdirektoratet at skolene bør ha en ordning der elevene aktivt må melde seg på gudstjenestene eller på alternative tilbud. Høyre vil i dag ikke gi noen uforbeholden støtte til å gjøre skolegudstjenester obligatorisk for skolene.

– Jeg vil sterkt oppfordre alle rektorer om å tilby skolegudstjenester, men de trenger ikke få et pålegg fra oss om at de må, sier politisk rådgiver Hannah Atic (H) i Kunnskapsdepartementet.

I 2016 viste en oversikt fra Kommunal Rapport at én av fem skoler, rundt 600 av landets vel 3000 grunnskoler, valgte å droppe skolegudstjenesten, melder Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).