– Det er ikke så mye aktivitet der oppe akkurat nå. Polarsyssel er den eneste ressursen som ligger ute i søksområdet. Samtidig arbeides det med å få en ny miniubåt om bord i kystvaktskipet Barentshav, sier Rune Danielsen, redningsleder i Hovedredningssentralen (HRS) Nord-Norge, til NTB klokken 5.20 lørdag morgen.

Ifølge Danielsen ankom den nye miniubåten, en såkalt AOV, Svalbard i Forsvarets Herkules-fly rundt midnatt. Denne skal være noe større enn den som ble satt inn fredag. Det arbeides gjennom natten med å få denne sjøsatt.

Krevende utstyr

– Det er en stor logistikkutfordring for å få alt på plass. Det er snakk om stort og tungt utstyr som det tar tid å rigge til, fortsetter Danielsen. Fredag ble en annen miniubåt satt inn i søket, uten resultat.

Værforholdene er tøffe i området, og HRS påpeker at aksjonen er en kamp mot tiden.

– Det har vært kraftig vind og snødrev i området. Jo lenger aksjonen pågår, jo mer svinner håpet, sa pressemedarbeider Geir Mortensen ved HRS til NTB fredag kveld.

– Vi fortsetter som en redningsaksjon og får ta en avgjørelse senere på om det skal fortsette. Røde Kors gjorde søk da det var lyst, og dette fortsetter mest sannsynlig i morgen, sa Torkildsen.

Redningsaksjon

Ifølge Danielsen har arbeidet fortsatt status som en redningsaksjon, noe som betyr at man formelt sett fortsatt har håp om å finne noen i live.

Åtte personer var om bord i det russiske helikopteret da det etter alt å dømme styrtet torsdag ettermiddag. Helikopteret er antatt styrtet i sjøen på innflygingstraseen et par kilometer nord for Kap Heer, i Barentshavet.

Over ett døgn etter at den omfattende redningsaksjonen ble satt i gang, hadde letemannskapene fortsatt ingen håndfaste spor å gå etter.